Ett hundra miljoner kronor

100 millar vann en värmlänning på lotto i går. Förutom sju rätt på lotto hade personen också två rätt på joker. Själv hade jag tre fyror på V64 och drog hem 18 kronor. Minus bongavgiften, minus insatsen. Jaså, då gick jag visst minus.

Nej, Calle

Calle Norlén skriver i Aftonbladet att "Pridefestivalen har sin givna plats i folkhemmet". Eeh? Nej, inte hos mig.

Dubbas

Skånska på tv borde dubbas. Det anser författaren PJ Jersild. Det ligger något i det.

Elfsborg

Boråslaget gjorde det igen i allsvenskan: vann och höll nollan. Ett sent mål av Avdic gjorde att man närmade sig Kalmar FF i tätstriden. Jag tror inga kan stå emot det gulsvarta laget.

Så blir OS-invigningen

Engelska tidningen Daily Telegraph kan visa de första bilderna på hur OS-invigningen kommer att se ut. Det ser inte ut som om kineserna har sparat på krutet ...

Den gick inte

En Säfflebo har dömts för rattonykterhet. Han hävdade att han ätit chokladpraliner med alkohol i och sköljt munnen med alkholhaltigt munvatten. Mmmm, just det.

Josef

Josef Fritzl, ni vet österrikaren som hade en smått skev bild av familjeliv, har nu också anklagats för att ha våldtagit svägerskan. Kan man ta ut hans hjärna efter döden och dissikera den? Det måste vara lätt att hitta felet i hjärnan eftersom det måste vara gigantiskt.

Simma lugnt

Sex personer drunknade inom loppet av sju timmar i går. Simma lugnt och aldrig rakt ut från land. Håll dessutom ögonen öppna på dina barn. Lämna dem aldrig ur sikte ens på de grundaste vattnen.

Hudik

Hudiksvall är en fantastisk sommarstad. Jag visste det redan innan dagens besök, men då bekräftades det än mer. En kopp kaffe och chokladtårta med grädde alldeles intill Möljen var en ren njutning.

Surströmming

Hörni, snart är det dags att sätta tänderna i en tunnbrödrulle med smör, stark ost, mandelpotatis, lök och surströmming. Allt sköljs ner med standardmjölk. Mmm.

Grinig

110 häck-löparen Robert Kronberg är grinig för att han petats ur OS-truppen. Det är inte konstigare än så att du inte klarat kraven som SOK ställt, Robert.

Massavrättning

Det är många idrottare som försöker kvalificera sig för OS, men lika många länder borde vara diskvalificerade att vara med överhuvudtaget. Lika märkligt som det är att Kina får arrangera OS, lika märkvärdigt är det att till exempel Iran får delta. I Teheran ordnades häromdagen en massavrättning. 29 personer hängdes sedan de dömts för allt från våldtäkt till ekonomiska oegentligheter. Det borde ifrågasättas lika mycket som att Kina får arrangera spelen.

Inte Segerfors

Degerfors är långt ifrån Segerfors nuförtiden. Värmlandslaget för en tuff kamp i botten på superettan för att undvika degradering. Två raka tosk mot 08-motstånd gör ont i en värmlänning.

Big makt

En hamburgare från det stora multinationella företaget med skotsklingande namn kostar minst i Malaysia och mest i Norge. I Asien kostar den 10 kronor, medan norrmännen får punga ut med 47 kronor. I Sverige är den näst dyrast i världen, 38 kronor. Det visar tidningen The Economists genomätning.

Kollots ledare vinnare

Söderhamns-Kuriren ställde ett i alla bemärkelser tungt lag på benen när Kyrkbyns kollo utanför Söderhamn utmanade på fotbollsturnering i söndags. Förutom Kuriren fanns ett lag med kollots barn och ett med kollots ledare. Kuriren lät förstås ett av kollolagen vinna turneringen, ödmjuka som vi är ... Det stora problemet för oss med skrivbordsnävar och sitthäckar var i stället att ta oss ur sängen dagen efter. Kropparna var illa tilltygade och i stället för müsli blev det värktabletter i filen. Nästa år låter vi inga andra vinna, då vinner vi turneringen.

Wiland blir dansk

Elfsborgs landslagsreserv, Johan Wiland, hittills nästintill omutlig i allsvenskan, får lite mer betalt varje månad och väljer därför att spela fotboll för FC Köpenhamn. Finns det någon spelare i dag som väljer hjärta och klubbmärke framför plånbok?

Transfett förbjudet

Danmark har förbjudit transfetter i mat sedan 2004. Nu gör guvernören i Kalifornien, Arnold Schwarzenegger, likadant. Brott mot förbudet straffas med böter. Höga böter. När följer Sverige efter?

Trav

Travet blev så spännande som bara livetrav kan bli. Med på V75 och nosade faktiskt på sju rätt, men framför allt på sex rätt. Det i en svår omgång där sjuorna gav 750 00 i runda slängar. Och massor med folk, nytt publikrekord på Bollnästravet. Detta trots hettan som gjorde det omöjligt att gå ens femton meter utan att bli blöt om ryggen.

Vaccinerat

Gefle verkar vara vaccinerat mot målskytte i den allsvenska fotbollen. 0-1 i dag mot Blåvitt och det börjar lukta degradering. Det andra Norrlandslaget Sundsvall kanske blir gänget som håller Norrlandsfönstret öppet nästa säsong.

Hälsinglands museum

Debatten pågår i Hälsingetidningars spalter om skötseln av Hälsinglands museum. Somliga tycker den är under all kritik, andra att den är ok. Jag sällar mig till de förra, framför allt för att jag blivit bemött med armbågen de gånger jag haft privata ärenden dit. Det är en sak att bli ifrågasatt för de idéer man har, men man kan bli det genom att bli bemött med lite hyfs. Det gjorde jag inte.

Stekpanna i skallen

Jackie Arklöv blev i dag misshandlad på det fängelse han sitter på. En medfånge slog honom i skallen med en stekpanna. Håra bud mellan de hårda på svenska fängelser.

Trav ända in i Hälsingland

Det är V75 på Bollnästravet i morgon. Jag kommer att vara där. Finns det något mer rogivande och spännande än att med en lagom fylld plånbok promenera omkring på en travbana och se hästarna man spelat på i bästa fall passera mållinjen först och ge dig en slant? Oftare är de i och för sig längre bak i resultatlistan, men du har ändå fått ett styrkeprov av de väldiga djuren och en stunds spänning.

Eklund

Eklund kallas ett "monster" av den dödade Englas mamma. Rätt att offrets anhöriga får ge sin syn i rätten säger somliga, fel säger andra. Oerhört svårt säger jag, men rätt när det inte råder något tvivel om vem som begått brottet och det sker under sekretess, fel annars.

... och en till fylla

Även ishockeyspelaren i Djurgåden, Fredrik Bremberg, har gjort som en del spelare i svenska handbollslandslaget och visat prov på dåligt omdöme. Bremberg söp till på midsommarafton - och tog bilen. Snart väntar rättegång.

Pinsamt

Tjafset efter DM-finalen i fotboll mellan Hudiksvall och Söderhamn fortsätter. Att det var lågbegåvad nivå på tillmälena under och efter matchen stod tidigt klart. Nu har domare Axbergs rapport till förbundet inkommit och det står klart att Jonas Lif var den mest pinsamma av dem alla. Han fick grovt matchstraff för att ha handgripligen och muntligen ha gett sig på en av domarna, medan ledarna i Hudiksvall visade prov på ytterst dåligt omdöme när de pratade sig ut och först efter ett antal tillsägningar från domaren lämnade planen. Barn- och ungdomsfotbollsspelare gör inte som vuxna säger, de gör som de vuxna gör.

Fylla

Medelmåttiga svenska handbollsspelare lär ha supit till efter en förlustmatch, skriver den rosa sporttidningen bl a. Är det det som grekerna kallade hybris? Det vill säga övertro på sig själv; man tror man är världsbäst på handboll men är det i själva verket inte. Förresten, handboll, skulle man inte kunna ta bort det från OS-programmet?

Hudiksvalls ABK

ABK är distriktsmästare i fotboll. En merit som vägde tyngre förr, men som likväl gör att de är bäst i distriktet Hälsingland på fotboll. Grattis, ABK!

Hälsenan av?

På söndag kan jag komma att bli uttagen till matcherna mot ett kollo i närheten. Det bör betyda ökad risk för hälsenebrott eller annan skada som dyker upp när kroppen legat i träda för länge. Fast lite uppvärmning skulle ju kunna hindra den risken.

Teliapajaseri

Varför känner man sig alltid lurad när man blivit pådyvlad en telefon hos en av dessa stormarknadsförsäljare? Man säger bestämt att, "nej, tack, försäkring för 174 kronor per månad vill jag inte ha". Fem dagar efter att telefonen anlänt kommer ett besked om att telefonen är försäkrad för 174 kronor. Bara att sätta sig i telefonkö för att reda ut hur det blivit så fel.: "Du är nummer 236 i kön. Beräknad väntetid 35 minuter."

En Värmlandspôjk ...

... han kan, ta höjden som en man! Stefan Holm gled över 2.30 för femtioelfte gången sin karriär. Det är minst ett brons i OS.

Har aldrig ...

... förstått mig på dem som åker och shoppar på semestern. Ja, det finns ju de som åker till Ullared och ställer upp husvagnen med bara shopping för ögonen. Vilket nöje är det att göra av med pengar på saker man i de flesta fall förmodligen inte behöver - mer än i syundens ögonblick.

Värmen

Det verkar som om SMHI har skruvat på värmen lagom till oss som tagit sen semester. Bara att kasta sig i plurret.

All .. zzz ... venskan

Hammarby slog Örebro med 1-0, Gif Sundsvall och Gais spelade 1-1 och Halmstad slog Trelleborg med 2-1. Jag såg inte en spark från matcherna och det verkar ha varit lika bra det. "Årets sämsta" löd referaten från Giffarna-Gais.

Knark Olofsson ...

... mera känd som Clark Olofsson är gripen igen. Denna gång har han och ett gäng knarkpajsare gripits i Varberg. Kanske lika bra att ta dem till Varbergs fästning. Karl´n hasr tillbringat sörre delen av sitt liv i fängelse, jag tror det är sedan 19 års ålder, och det är väl dags att ta plats igen.

Riktigt ruskigt

Med två kilometer kvar till Söderhamn i norrgående fil ser vi i mötande fil en husvagn som börjar vobbla. Sekunderna senare går allt överstyr och ekipaget voltar ner i diket. Riktigt ruskigt att se och knappt hann hjärnan bearbeta intrycken så ringde vi 112. Hur det gick? Vi vet inte, men vi vände om och konstaterade att flera bilar stannat och hade kontroll på läget.

Nedräkning

OS närmar sig. Håll dig i form INNAN du sätter dig framför tv:n med fjärrkontroll och chips.

Rockweek ... nej

När Rockweekend drar in i Hälsingland står jag över, men gläds åt dem som får se sina gamla favoriter i den vackra miljön.

Liseberg - igen

48 meter upp i luften sitter femton personer instängda i en av åkattraktioerna, Gondolen, på Liseberg. Detta två dagar efter att Rainbow skickat 20 personer i marken sedan något havererat tekniskt. Min sedan lång tid tillbaka grundmurade övertygelse att aldrig åka någonting på ett tivoli minskar inte.

Fuglesang

Sveriges senaste rymdresenär Christer Fuglesang, ska ut i rymden igen. 2009 ska han upp och meka lite på rymdstationen. Lite häftigt är det.

Dödad

Ännu en ung kvinna har dödats och som vanligt, misstänker polisen i Västergötland, är det den före detta pojkvännen som begått brottet. Och därmed så har en hel släkt och en hel bekantskapskrets sorg igen, helt utan mening. Jag lider med dem.

Tour de skandal

Tour de France har drabbats av ännu ett dopningsfall. Italienaren Riccardo Ricco, som vunnit två av etapperna i årets tour, var det den här gången som inte kunde undvika att fuska sig till framgång. Publiken buade ut honom. Hur länge kan cykelsporten behålla sin popularitet innan sponsorer och publik sviker?

Humanism

En ung mamma i Sandviken kickades från sin praktikplats på äldreboendet Karl-Johan-gårdarna. Orsak: chefen på boendet trodde att orsaken till att hon stannade hemma var för att hon skolkade och helt enkelt sket i jobbet. Arbetsgivaren brydde sig inte om läkarintygen som berättade att hennes fyraårige son hade en svår muskelsjukdom. Humanismen flödar i Sverige 2008.

Liseberg

Ledningen för nöjesfältet Liseberg har bestämt sig för att stänga åkattraktionen Rainbow. Det är så dags det när närmare 20 personer skadats sedan en vital del gått sönder och attraktionen(!) rasat i marken.

Ronaldinho till OS

Självklart kan man tycka det är att Ronaldinho ska spela OS i fotboll för brassarna, men inte när storklubbarna är inblandade. Någon pompös Milanboss säger att "ok, vi släpper honom till OS, men om han hade varit i vår ägo tidigare hade vi inte släppt honom." Storhetsvansinne kallar jag det.

Doping igen - jaha

Tour de France, eller det rullande apoteket, har drabbats av ett nytt dopingfall. Spanjoren Moises Duenas kunde inte hålla fingrarna borta från sprutskåpet utan ville fuska sig till framgång. Hur förvånade är vi egentligen?

Sarkozy

Franske presidenten Sarkozy vill att de egensinniga irländarna ska rösta om Lissabonfördraget igen. Det vill han förmodligen att de ska göra till den dagen de röstar igenom det. Så att det blir som EU vill.

- 30 poäng

Jag följer Luton Town i den engelska djungeldivisionen i fotboll. De har rasat i seriesystemet och spelar i tvåan nästa år, det vill säga den tredje engelska ligan. Ett krux är att de inleder säsongen med minus 30 poäng, jo, MINUS 30 pinnar. Lite trassel med ekonomin och lite knepiga agentkontakter gör att det blir så festligt. Foten i kläm? Jajamensan.

Proffs?

Nu har IFK Göteborg en ny målskytt på gång. 17-åriga Robin Söder heter han och har gjort två mål på två matcher. Det gör väl att han snart är proffsaktuell i Holland?

Moral som en motorsåg

Jag gick till den tyska affären tvärs över gatan för att handla en flaska god fruktjuice. Jag kom tillbaka med fruktjuicen och fyra pingvinstänger eller vad godiset heter, samt åtta konserveringsmedels- och färgmedelsstinna bakelser från någonstans i världen. De smakade som en blandning av sköljmedel och billig parfym. Frågan är varför jag överhuvudtaget handlade dem, för jag misstänkte att de inte skulle påminna om något ätbart. I går köpte jag någon form av middag i samma affär och jag undrar om ens hundarna hade ätit den.

Karusellhaveri

En karusell på Liseberg havererade på tisdagseftermiddagen. Det är därför jag ALDRIG åker något på tivolin. Det där kommer att hända i alla tider och alltid kommer de ansvariga att säga att "det var en olyckshändelse" och "den mänskliga faktorn".

Urringning

Hälsingen Victoria Silvstedts urringning är så väl tilltagen att om ett spädbarn ramlade ner där skulle det bryta nacken. Urringningen rapporterar en av kvällsdrakarna om. Ja, herregud.

Gruppmisshandel

Enligt en undersökning från Södersjukhuset i Stockholm är gruppmisshandel den vanligaste våldsformen i Stockholm. Den har ökat rejält från 1998 till i dag – Gatuvåldet är i dag ett folkhälsoproblem. Vi får in fler våldsskadade än till exempel strokepationer och hjärtinfarkter. Vissa nätter har vi upp till ett 20-tal misshandelsfall, säger Sören Carlsson Sanz, vårdchef på akutmottagningen och författare till rapporten Storstadsvåld 2, till TT. Varför är det så?

Ryskt guld

Ryssar som tar guld i Peking-OS får 950 000 kronor. – Det är en logisk effekt av de ökade levnadskostnaderna i dag jämfört med för tio år sedan, sade talesmannen Gennady Shvets till TT. – Till exempel kunde du 1996 köpa en lägenhet i Moskva för 50 000 dollar, i dag skulle det inte räcka till en bra bil. Man förstår på ett sätt att somliga länder och utövare försöker fuska sig till seger. Sätt åt dem!

Målfrossa

Öerbro SK hade målfrossa mot Gif Sundsvall i fotbollsallsvenskan. 2-1 blev det. Det var lagets sjunde och åttonde mål i år. Det har gett femton poäng. Säkert med festlig fotboll.

Mysig typ

Har ni sett bilden på Sudans president Omar al-Bashir, han som åtalas för folkmord? Det faktum att han jagas för en grovt kriminell handling OCH att han ser ut som han gör, gör att jag inte skulle handla en begagnad bil av honom. Inte ens en cykel, förresten.

Norrköping + Mora = sant

Allsvenska fotbollslaget Norrköping och före detta elitserielaget i hockey verkar ha samma syn på hur man hanterar sina tränare. Nu har Norrköping tagit tillbaka Mats Jingblad, som inte för allt för länge sedan ersattes av Sören Cratz. Cratz får ta steget tillbaka till andratränarpositionen, medan Jingblad kombinerar tränarsysslan med sportchefsuppdraget. Ett tag till i alla fall. Ungefär så gjorde Mora i vintras.

Ronaldo

Jag och Ronaldo påminner om varandra: Vi har samma storlek på magen. Allvarligt talat, har ni sett bilderna på karl´n som för bara ett par år sedan var en av världens bästa fotbollsspelare? Han har lagt ut kraftigt på kort tid. Kommer han tillbaka? Och i så fall i vilken klubb? Flamengo vill ha honom. De vill nog ha en lättare fågel.

2,37

Stefan Holm, den lille värmlänningen, slog nytt personligt rekord och världsårsbästa vid täclingar i Aten på söndagskvällen. Visst är det härligt med svenskar som sällan är skadade och som alltid levererar? Här kan vi snacka OS-medalj!

Ingen succé

Johan Oremo har spelat sina första 153 minuter för Djurgården. Än så länge har det inte blivit något mål för söderhamnaren i den just nu problemfyllda klubben där bland annat Bosse Andersson är föremål för en polisutredning. Han påstås ha visat snoppen för en kvinnlig arrestvakt under en blöt fest i Gävle. I tabellen slirar det randiga laget betänkligt i mitten. Tänk om Gefle får sprutt på laget och passerar Dif ...

Skumpa och tennis

Champagne ... förlåt, tennisveckan i Båstad lider mot sitt slut. Det har i alla bemärkelser varit en blöt vecka. Dels för skurarna som stört spelet, dels på krogarna. Skumpan har nämligen som vanligt sprutats i ansenliga mängder både i människor och utanför. Det är tur att skattetrycket sänks så att de har råd när det är dags igen.

Jessica Alba

Fantastic four-stjärnan får tio miljoner kronor för att låta en bildbyrå ha ensamrätten att fotografera bilder på den nyfödda dottern. Ja, herregud.

Pitkämäki

Finnen Pitkämäki, han som hölli spjutet som kom ut mot längdhoppsgropen och träffade en längdhoppare i ryggen vid förra årets GP-gala i Rom, kastade nytt personligt rekord på samma arena i dag. Starkt med tanke på vad som bör ha rört sig i hans skalle i utkastsögonblicket.

Absolut full

Den vitryske domaren var klapp kanon ap-rak och hade promillehalten 2,6 i blodet när han dömde matchen i den vitryska ligan. Man skulle väl kunna säga att han borde ha blivit utvisad tidigare i matchen. Nu fick han ledas av planen. Själv skyllde han på ryggsmärtor ...

Proffsdomare

Yngsta dottern frågade helt relevant häromdagen: Varför är inte domana i fotbollen proffs? Bra fråga, svarade jag. I dag presenteras nyheten at svensk fotboll kommer att få proffsdomare. Bra, det var på tiden.

Robbie Fowler

Den gamla målskytten Robbi Fowler, ni vet han som som ett pinsamt skämt snortade kortlinjen en gång i tiden, ska göra mål för Blackburn Rovers i premier league kommande säsong. Han har i dagarna skrivit på ett kontrakt för klubben. I fjol gjorde han sex mål på 16 matcher för Cardiff i näst högsta engelska ligan. Apropå det, nu är det runt en månad kvar till engelska ligorna drar igång igen. Härligt.

Lotto

Någon har glömt hämta ut sin lottovinst på 6,6 miljoner kronor. Om några dagar går vinsten upp i rök. Kolla plånboken. Min var tom.

Glenn Östh

Hur är man funtad när idrotten totalt tar över handen och man plötsligt kan få för sig att önska livet ur någon? Ja, jag vet inte, och Glenn Östh, SOK-chef, som jag intervjuade i dag, vet inte. Det han däremot vet är hur det känns att få den typen av mejl - för att en av kvällstidningarna dragit igång en märklig kampanj för att få med gymnasten Veronica Wagner i OS. Det i sin tur har fått en del low life att skicka e-brev som innehåller både det ena och det andra.

Skalbolag

I dag har jag borstat 20 - jo, TJUGO - kilo potatis. Det tar ungefär fem timmar. Sammanlagt var det 40 kilo potatis, men den blivande brudgummen tog hand om resterande 20 kilo. På lördag ska vi säga SKAL på bröllopsmiddagen.

X-trafik

Varför kan inte X-trafik låta två ungdomar få resa för en redan erlagd biljett dagen efter? De läste fel i tabellen och såg inte att det aktuella tåget gick endast när skolan börjat. Då hade de dock redan betalat hela resan på den inledande bussresan. Och kanske värst av allt, det snäsiga beteendet från konduktören på tåget.

Okänslig präst

En präst i Norduppland satt på tåget och pratade med en kolloega om en tredje kollega. Det snappades upp av dottern till den icke närvarande parten. Prästen fick en skriftlig erinran. Tänk att präster inte kan leva som de lär.

Den som inga byxor har ...

... får åka hem i kalsongerna. Brandmän i Gävle hade varit på Fjärran Höjder-badet och tränat. Vid simanläggningen blev de bestulna på kläderna och hem från badet fick de åka i kalsongerna. Det berättar Arbetarbladet.

Målskytte

Det handlar som bekant om att få in bollen i mål i fotboll. Nu när Gefle sålt sin bäste målskytt, Johan Oremo, som gjorde fyra mål innan han stack till huvudstaden, undrar man vem som ska göra målen i fortsättningen. Laget har ju hittills varit nära på vaccinerat mot målskjutande och hittat rätt nio gånger. I kväll ställs man mot Elfsborg i Borås.

Idrott?

I Italien stundar en gala för landets kvinnliga fotbollsliga. Men det handlar inte om vem som gjort bäst ifrån sig på planen utan om att utse sötaste spelaren i landet. Det i ett land som styrts och påverkats av Silvio Berlusconi i en massa år. Vi är inte förvånade.

Hantverkare

Betänk följande: Hantverkare herr X anlitas i juni 2007 för enklare jobb i en bostad. Herr X lovar komma under sommaren, men hör av sig först under hösten 2007 och genomför arbetet. Ingen faktura kommer för jobbet och till slut ringer uppdragsgivaren och BER ATT FÅ en faktura. Herr X: "Nja, jag har tappat bort din lapp så det får vara." Fast uppdragsgivaren propsar på att få pynta och erbjuder sig att skicka en lapp med uppgifterna, men herr X svarar att jobbet var så litet att det kan kvitta. Uppdragsgivaren vill ändå ha en faktura. Det kommer ingen faktura och uppdragsgivaren tycker att det ska inte behöva tjatas för att få en räkning.
Så i går, drygt ett år efter att herr X kontaktades och runt nio månader efter att jobbet utfördes, dimper fakturan ner i lådan. Moraliskt ok?

Vansinnessimmet ...

... eller det mer bekanta namnet Vansbrosimmet avgörs kommande helg. Jag önskar att jag mäktade med mer än 200 meter bröstsim och därmed skulle kunna vara en kandidat till Svenska klassikern. Nu faller allt på simningen. Och att jag inte åkt Vasaloppet, cyklat Frånvettetrundan och sprungit Lidingöloppet. De disciplinerna kan jag dock klara av med lite träning. Tror jag.

Trevlighetsveckan

Almedalsveckan pågår och politikerna öser ur sig löften och smilar så att de blir harmynta. Ta det som sägs med en smula salt. I dag är det Mona Sahlins tur.

Bin Ladin

Familjen Bin Laden vill handla - en fotbollsklubb. De är enligt en av kvällsdrakarna (eller är det morgondrakarna nuför tiden?) intresserade av att köpa den engelska premier league-klubben Newcastle. Lagets smeknamn är skatorna.

Dödshot

Någon lågbegåvad varelse har dödshotat SOK-chefen Glenn Östh. Orsak: för att gymnasten Veronica Wagner inte fick plats i OS-truppen. Det känns som en nyanserad insat av den person som satsar krafter på en sådan sak. Veronica Wagner har helt enkelt inte presterat resultat för att få åka till OS - punkt slut.

Hängmattan höll

Jag testlåg hängmattan inför semestern. Enligt varudeklarationen ska den hålla för max 100 kilo, men mina + 15 kilo var tydligen inom felmarginalen och jag slapp dunsa i backen.

Rätt in i Hälsingland

Vi styrde mot invigningen av Musik vid Dellen. SOm vanligt hölls den på Avholmsberget intill Bjuråker. Det blev en resa rätt in i det vackraste av Hälsingland med Dellensjöarna omgärdade av berg. Och däruppe på toppen av Avholmsberget, 200 meter över havet, presenterades ett program helt i Musik vid Dellens anda. Artisterna: Agnes Härdelin, Oline Bakkom och Thuva Härdelin. Magiskt vackert.

En 64-åring ...

... nekades köpa cigaretter på en ICA-butik. Orsak: han kunde inte legitimera sig. Ridå.

Nadal

Spanjoren Rafael Nadal bröt Roger Federers svit i Wimbledon. Den stannade vid fem raka segrar. Men hur kul är det att se Nadal som behöver ett helt reklambrott på sig mellan två servar. Och inte verkar domarna bry sig speciellt mycket. En varning fick han för att han tog mer än 25 sekunder på sig mellan spelad poäng och nästa serve. Håll koll på spanjoren i fortsättningen. 

Oremo

Så har Johan Oremo debuterat för Djurgården, men utan målskytte. Resultaten i allsvenskan i kväll verkar lika spännande som informationen på ett tvättmedelspaket. Hör bara: Trelleborg-Djurgården 1-1, Sundsvall-Malmö 0-0, AIK-Gasi 2-2 och Ljungskile-Örebro 0-1... Zzz...

Stockholmskomplex

Några hudiksvallsbor har lappats för att de stått fel på en av stadens gator. Detta trots att kommunen medger att man brustit i informationen om vad som gäller på Drottninggatan och att den faktiskt är dubelriktad. "Även om vi missat att informera kan vi inte frita dem som fått anmärkning från ansvar" säger Göran Widehammar på Hudiksvalls kommuns mark- och mätningsavdelning. Ridå. Är det Stockholmskomplex och den p-vaktsmentalitet som råder i huvudstaden de lider av när de till varje pris måste stå fast för något som helt sonika borde strykas?

Var du där?

Ni som missade invigningen av årets Mudik vid Dellen missade en stämningsfylld kväll på Avholmsberget i Bjuråker. Nu drar ännu en Musik vid Dellen-vecka igång med massor av musik med bland annat 100-årsjubilerande Delsbostämman som en av höjdpunkterna.

En coca-cola - 15 miljarder dollar

Låt vara att det är Zimbabwedollar vi pratar om, det säger bara hur sjukt landet som styrs av den 84-årige Robert Mugabe är. Det är väl det priset på en cola som ger begreppet inflation en ny innebörd.

Näslund kommer ...

... Jagr går. Tjecken Jaromir Jagr spelar rysk hockey nästa säsong. Oavsett hur många osannolika dollarbuntar han tjänar på det är det sjuka pengar vi talar om. Det spelar ingen roll om det är 100 eller 200 miljoner dollar kontrakten skrivs på, det är horribelt.

Oremo ringde

Jag hade just borrat ner huvudet i kudden när det ringde på mobilen: "Hej. Det är Johan." Det var Johan Oremo som ringde och ville ge Söderhamns-Kurirens sportredaktion ett uttalande med anledning av hans flytt från Gefle till Djurgården. Det är i och för sig helt naturligt att man svarar på tilltal (Vi hade sms:at honom och bett om en kommentar) men ju större framgångar en fotbollsspelare når desto lättare är det att förlora kontakten med det som en gång varit vardag. Men Johan Oremo står fortsatt stadigt med båda fötterna på jorden. Skönt.

Pinsamt, Federley

"Nu tar vi nya tag och städar ur lite luder ur garderoben." Så skrev den centerpartistiske riksdagseldamoten Frederick Federley på sin blogg med anledning av att han blivit besviken på den man han dejtat under en tid. Federley försvarar förstås ordvalet när aftonbladet.se undrar om det var ett begåvat sätt att utrycka sig på. Vidare undrar reportern: Hade du några betänksamheter kring ordvalet? – Nej inte just då, jag skrev i affekt och var fly förbannad. Jag kan komma på 150 000 tillfällen då jag använt mycket grövre ord än så. Hur tror du att du själv hade reagerat om en annan politker på din nivå hade använt det språket? – Ibland är det faktiskt befogat. Jag hade inte reagerat nämnvärt över det. Jag är inte den som läxar upp den eller den för att den har sagt det eller det eller gjort det eller det. Det är saker som var och en får hantera så som den vill.

114 miljoner kronor

Kristian Huselius, som då och då spratttlar till under NHL-säsongerna och gör några mål och pass, får 114 miljoner svenska kronor för att spela ishockey i Columbus de kommande fyra åren. Det betyder lite dryg 28 miljoner kronor per år. Den senaste säsongen gjorde han det för åtta miljoner svenska kronor. Ett skapligt lönelyft.

Jävlar, Gefle

1-5 hemma mot Kalmar FF i omstarten på allsvenskan ser inte bra ut för Johan Oremos Gefle. Är det, som någon tidning skrev, slut på konstgräsfördelen hemma på Strömvallen? Den fördel laget haft på hemmaplan hittills, men som övriga lag nu verkar ha lärt sig bemästra. Kommande matcher - både hemma och borta - får utvisa. Dock lär knappast Johan Oremo bli kvar så länge till. TROR jag.

Skrälleborg

Härligt att allsvenskans omstart innebar en skräll. Blåvitt strök på foten mot Skrälleborg. Och snat ska Blåvitt spela Champions league-kval mot Murata från San Marino. Det kanske inte blir så enkelt, trots allt.

Kammerling

Om ett par timmar ska jag intervjua simmerskan Anna-Karin Kammerling. Det är en av flera svenska simmare som jag beundras över att de orkar år efter år. 28 år gammal har hon hållit på i EM-, VM- och OS-bassängerna - känns det som - hela livet.

Göran P shoppar

Göran Persson shoppar ytterligare mark. Till de 204 hektar han redan har lägger han nu ytterligare 88 hektar som ligger intill. Mycket vill ha mer.

Älvorna drar in över Söderala igen ...

... och det är så vackert. Sverige är fantastiskt. Och i morgon blir det varmare. Njut, snart ska vi njuta av kalla höstregn och svampar.

Trav

Var på Bollnästravet i kväll och bidrog med lite pengar till dem som vann. Mina hästar galopperade, tröttnade på upploppet och kom oplacerade. Lite spänning var det inför sista loppet men tre hästar på kupongen räckte inte. Det blev fyra rätt och inga slantar.
Men lite spänning.

Mugabe pressas

Nu sätter till och med ledarna för de afrikanska länderna press på Mugabe och vill att han ska samarbeta med oppositionen. Detta när afrikanska unionen träffas. Men Mugabe verkar flexibel som en reumatisk handled och det verkar utsiktslöst att ens be honom göra något han inte vill.

RSS 2.0