HHC

Synd om Hudik hockey som torskade mot Piteå i dag. Fullt väntat, men likväl ingen stortorsk. Ska bli spännand eläsa rapporterna från matchen i morgon. I morgon, förresten, då startar Brobergs slutspel mot Västerås. Kan de rubba gurklaget?

Fel valla, Kalla?

Hade Charlotte Kalla fel valla på damernas tremil? Eller har hon lyckats miss att toppa formen totalt? Eller är det förkylning? Eller magsjuka?

Flytt

Har tömt två rum och kök i Hudiksvall i dag och fraktat det till Sundsvall för lossning. Kommer, som vanligt efter flyttar, att drömma mardrömmar om flyttkartonger, spretande paraplyer och bråkiga, blåa, Ikea-kassar fullastade med allsköns bråte. Tror fan inte ägaren hade märkt om några kassar, kartonger eller annat smått och gott hade placerats i ett grovsoprum.

Långkok

I kväll lät jag kött, grönsaker och kryddor koka riktigt länge och fick en underbar fransk köttgryta. Rekommenderas! Pressad potatis och ett glas rött till satt fint.

Södergren

Som om det inte vore nog med allt det Anders Södergren varit med om hittills under säsongen: pajad kunga, testikelcancer (godartad men ändå), ryggont, nu har ham drabbats av magsjuka och tvingades stå öve dagen stafett. Och därmed också femmilen på söndag.

Nu skiter jag ...

... i Ryan Air eftersom de kommer att ta betalt för muggbesökten - på planen. Jo, det är säkert. En Euro för att kissa eller bajsa  på deras plan. Då håller i alla fall jag mig - från att flyga med det bolaget.

Härligt!


Vilken slutrunda av Charlotte Kalla i dagens VM-stafett! Luktar det inte lite guld inför avslutande loppet på lördag?

Så där ja ...

... då står det klart att Sveriges främsta hockeylag, Färjestad, vinner grundserien. Resten blir väl en formalitet.

Vilken sportweekend!

På fredag körs stafetterna i skid-VM med bland andra hälsingarna Daniel Rickardsson och Anders Södergren i det svenska laget. På söndag körs femmilen i skid-VM med åtminstone Anders Södergren i startfältet. Dessutom körs Vasaloppet och som inte det vore nog så börjar slutspelet i bandy med Edsbyn och Broberg som intressanta lag för oss i Hälsingland.
Lägg till detta Hudik hockeys vidare öden i kvalet mot allsvenskt kvalspel och S/L Hockey och Bollnäs IS som ska försöka kvala sig kvar i division 2.
Späckat var ordet.

Bregottasken

Skulle ta den goda men ack så felaktiga kvällsmackan efter jobbet i går. Men bregottasken var borta. På köksgolvet låg locket. Hmm ... Gick in i vardagsrummet och hittade en väl urstädad ask som tydde på att det fyrbenta pälsdjuret varit framme. Hon låg märkbart stinn, fullkomligt utslagen, under köksbordet. Även ett par gamla pepparkakor från jul hade åkt med ner.
Under natten lyckades hon kräka ner två sängar. En av högarna/pölarna satte jag näven i det första jag gjorde i morse. Efter att ha varit vaken i 30 sekunder. Är det det som kallas för att vakna på fel sida?

Le Clezio

Bokrea? Nej, jag står över. Bokhyllorna hemma dignar ju av böcker som är olästa. Fast gå ut och fynda ni som har luckor i roman-, poesi- eller faktaraderna i hyllorna. Kan förresten rekommendera Le Clezios (2008 års Nobelpristagare i litteratur) Afrikanen: porträtt av en far. Lättläst, vackert, hårt och gripande.

2,5 miljard kronor ...

... räknar företrädare för svensk handel att bröllopet mellan Victoria och Daniel ska ge i extra omsättning under den värsta bröllopsyran. Inte illa pinkat av en trähäst.

Lågt

Södertälje gör en Brynäs och tar tillbaka tränare Strömberg som man sparkade härförleden. Vilken moral! Men det visar bara vilken slit-och-släng-vara hockeytränare är i en alltför hårt kommersialiserad idrottsvardag.

En påse nötter

Just nu sitter jag på jobbet med en påse nötter och en påse frukt och väntar på Champions League-fotbollen. Parallellt sitter min kollega Edling på San Siro och väntar in avsparken mellan Inter och Manchester United. Ibland är livet hårt och orättvist - fast nötterna och frukten smakar bra.
Men, ändå, förmodligen inte lika bra som det röda vinet och den italienska skinkan Edling smockat i sig före match.

Tre hittills

Har sänkt tre semlor hittills och förmodligen är det åtminstone en för mycket. Och i kylen på jobbet står några stackare och riskerar att bli dåliga. Fågel-Curt och tv-Danne och jag kanske gör en attack på dem innan de blir för trista. Det är ju bara fettisdagen en gång per år.

Apropå sushi ...

... det kanske finns sushi på fler ställen värda att tipsa om här? Restauranger eller affärer, alla är välkomna.

Bomben satt

Lyckades med det jag trodde var omöjligt: att pricka in en Bomben. När det väl skedde då var det förstås det lägsta oddset i historien, men 609 kronor tillbaka på 40 satsade kronor får väl anses godkänt.

HHC

Hudik hockey missade kvällens chans att spela sig vidare i play off-spelet mot allsvenskan. Clemensnäs vann borta med 3-2 och nu blir det en tredje och avgörande match på tisdag kväll.

SAAB

Sälj Aset Annars Byt - så sa vi i skolan för si så där 30 år sedan. Ack, vad fel vi hade. Nu kan den sköna svenska bilen vara på väg åt skogen. Det är synd. Vi har en SAAB på jobbet och den är solklart den skönaste bilen jag kört på länge. Den ersatte nyligen en Renault och skillnaden är milsvid.

Sushi

Sushi från Coop? Jag tvekade men slog till och valde den japanska fiskrätten framför köttbullar och kalops som käk under kvällspasset. Den var alldeles utmärkt. Visst, inte som den på restaurang, men för att vara förpackad i Stocholm ett antal dagar tidigare så höll den utmärkt. Kan definitivt tipsa om det.

Klar

Inom en timme är morgondagens Hälsingetidningar färdiga för tryck. Sedan gör tidningsbuden ett jättejobb när de kliver upp i ottan och ger sig ut i vinterkylan för att sprida senaste nytt i landskapet. Stort.

Väflylld gästbok

Gratulationerna väller in på Anders Södergrens hemsidas gästbok. Det märks att det är populärt med ett medaljör som gjort grovjobb och får valuta för slitet.

Warhol

I dag var är det precis 22 år sedan Andy Warhol avled på ett sjukhus i New York. Hjärtinfarkt var dödsorsaken, men rykten gjorde länge gällande att han felbehandlades.

Imponerande, Södergren


En norrman var det enda som kunde fälla hälsingen Anders Södergren i VM:s skiathlon-lopp. Norrmannen Northug tog rygg på svensken och stack passande nog förbi med mindre än en kilometer kvar.
- Hade det varit intervallstart hade det inte varit många som hade åkt fortare än mig i dag, sa hälsingen till Örnkoll efter loppet.
Nu var det masstart, precis som det kommer att vara vid VM:s femmil om en vecka. Det gynnar alltså inte Södergren, men över fem mil är i alla fall Northug borta - hoppas vi.

Polisradion 22.40

Trafikolycka på E4:an i norrgående riktning. Trött förare? Fylleri? Drogpåverkad? Otäckt i alla fall. Oklart hur många som skadats.

Besiktning med strul

Körde i dag bilen genom besiktningen utan anmärkning. Bra, men vägen dit var knepig. För det första startade inte bilen i den 20-gradiga kylan klockan halv åtta i morse. Då tog jag fram startkablar och kopplade till den gamla draken - som inte heller den startade. Då svor jag en ramsa och lovade mig själv att aldrigmer köpa bilar i tiotusenkronorsklassen. Men så kom grannen och hjälpte mig hosta igång eländet så att jagkunde ta mig till den lyckosamma besiktningen.

Hjälm?

Ska till Gävle och kolla Brynäs-Djurgården på lördag. Någon rådde mig att ta hjälm på utifall att jag skulle möta Brynäsledarna Sundlöv och Petterson i Läkerol Arena.

Ok ...

... till slut blev det bara 4-3 men Färjestad ryckte i elitserien eftersom både HV71 och Linköping tappade poäng.

Hälsingar

Fyra svenskar åker 15 kilometer i morgondagens VM-lopp på skidor. Två av dem har tagit sina första stavtag i hälsingeskogarna! Det är stort. En av dem, Daniel Rickardsson, bor och tävlar fortfarande i Hälsingland, medan den andre, Anders Södergren, tävlar för Östersund.
Jag säger att Anders Södergren slutar tvåa, medan Daniel Rickardsson slutar topp-15.

Så där ja ...

... Färjestad har just gjort 4-0 mot Djurgården och vi är inte mer än halvvägs in i matchen. Ser ut att bli lika lätt seger som mot Frölunda och Linköping i de senaste matcherna.

Söderala 09.42

MMS

Söderala 09.42


Fattas pengar

Det fattas pengar till driften av jättebygget Göranssons Arena. Sandvikens kommun har kommit på att det saknas 30 miljoner kronor till driften av anläggningen, skriver Arbetarbladet.
Undrar om vi i nybyggarsammanhang i idrotts-Sverige kommer att få läsa rubriken "Vi fick pengar över - vi skänker det till bättre behövande"?

Foten

Peter Forsberg har ont i foten. Å, fan.

Babel

Funderar du på att hyra eller - huvaligen - ladda ner en film? Hyr eller ladda ner Babel. Filmen tar musten ur dig och är allt annat än lättittad. Alejandro González Iñárritu heter regissören och han har även gjort Älskade hundar och 21 gram. Det är två filme som får vår egen Lars Norén att framstå som en godnattsage-författare.
Se alla tre filmerna!

Skavlan

Hallå? Ni glömmer väl inte Skavlan, pratshowen i SVT varje tisdag? I går var Carl Bildt, Kajsa Bergqvist, Noomi Rapace och Jan Guillou där och bjöd på sig själva.
Genial journalistik av en norrman.

Så där ja

Det var ett tag sedan, närmare bestämt säsongen 2007/2008, men nu är ordningen återställd i elitserien i hockey: Färjestad leder serien efter att ha gjort 6-3 mot Linköping i går. Det var ett tag sedan värmlänningarna var i topp, faktum är att det är första gången den här säsongen. Nu släpper de inte förstaplatsen. Och det bästa av allt, det täpper till käften på nyhetschefen och hans tjafs om HV71.

Gamla bandymästare

IFK Uppsala med tolv SM-tecken på meritlistan drog igång bandyverksamheten inför säsongen 2006/2007. I söndags säkrade man segern i sin division 3-serie. Kul när gamla lag återuppstår och sakta men säkert knatar uppåt i seriesystemet. Slottsbron i allsvenskan är ett annat klassiskt lag som fortfarande hänger med. Men nu krävs det poäng i de avslutande matcherna för att hänga kvar i serien.

Lågbegåvade

Hur smart är det att börja slåss i spelargången? Begränsat; ändå lyckades snillena Sundlöv, Pettersson och Jämtin använda ett minimum av hjärnceller efter mötet Brynäs-Linköping och plocka fram nävarna i stället. Det sägs att de vuxna ska vara ett föredöme för de yngre ...
Bra jobbat, Jämtin, Sundlöv och Pettersson!

Konstfack ...

... skapar rubriker i massor. Först uppförde sig en elev på ett sådant sätt att hon plockades in på psykakuten, sedan slog en annan sönder och graffitimålade en tunnelbanevagn. Det krävs onekligen en hel del för att skapa rubriker i media-Sverige, men det senare av de här två var väl ett lite väl extraordinärt tilltag. Det första däremot ett bra sätt att visa på konstens förmåga att sätta fokus på samhällsfenomen som normalt hamnar i skuggan av det som är satt på dagordningen i politikernas sammanträdesrum.

Härligt, HHC!

Grattis Hudiksvalls Hockey! I sista måste-matchen slog de Kovland med 4-0 och därmed spelar de vidare i play off 1 och om allt går väl i förlängningen om en plats i allsvenskan. Det är precis vad hälsingehockeyn behöver. Skönt också att Söderhamns FF var med och krigade om platserna i futsal-SM under helgen. Det räckte inte riktigt till men det ser förhoppningsfullt ut inför utesäsongen, som faktiskt inte är mer än två månader bort.
Desto tyngre för Ljusdals BK som åker på den ena storförlusten efter den andra.

Petter Hanssons ...

... Rennes kryssar för mycket för att kunna utmana Lyon om ligatiteln. Att de skulle det var i och för sig föga sannolikt, men med en hälsing i laget hoppas man ju på överraskningar.

Målartvätt

Med målartvätt på sprayflaska (den behöver alltså inte spädas med vatten) var det en baggis att göra rent på väggarna inför målandet. Så dra dig inte för att förnya hemmet eller delar av det. Grundarbetet kan ju vara det lite halvtrista - nu var det rena fröjden.

Nu är väl saken biff, MIF?

Drygt 12 000 åskådare hade letat sig till den nya hockeyarenan i Malmö och fick följa sitt pånyttfödda MIF till en klar seger mot AIK. Inte utan att man gläds med skåningarna som förmodligen får spela play off i och med uppryckningen.

Slutspelet nära

Nu luktar det slutspel för Broberg. Efter 5-1 mot Kungälv i kväll i bandyns elitserie krävs bara seger mot Motala på onsdag och saken är biff. Starkt av unga Broberg i så fall.

Pappa skyller på sonen

En 41-åring i Karlstad plockades in av polisen för haschinnehav. Det var en del av ett större förvärv som flera personer inhandlat, uppgav han. När han fick veta att även sonen, 14 år gammal, hade gripits med hasch på sig skyllde han allt på sonen. En 14-åring kan ju inte straffas på grund av sin låga ålder.
Moget.

Doping igen - jaha

Så är det tre färre som kan vara med och tävla i skidskytte-VM. Tre ryskor får ta sina skidor, vapen och medecinväskor och åka till baka utan att ha fått tävla. Bra att dopingnätet fångar upp fuskarna.

Osis

Paraskevidekatriafobiker har det jobbigt i dag. Det är nämligen namnet på dem som absolut hävdar att fredagen den 13:e betyder otur.

Bilhelvetet

Jag köpte en bil för tiotusen riksdaler. Nu ska den repareras för femtusen. Hur kul är det?

Vadslagning

Jag slår vad om att Peter Forsberg spelar ett byte i kväll, sedan får han så ont i isen att han bryter matchen och lägger av karriären.

Svennis i sängen

300 kvinnor i England tillfrågades om de skulle kunna tänka sig att ha sex med Sven-Göran "Svennis" Eriksson. 200 av dem svarade att de inte skulle vilja det.

De övriga 100 svarade: "Inte en gång till".

Foten

En av världens eller i alla fall Sveriges mest kända fötter, den som sitter på Peter Forsberg, skrinnar i kväll ut på is i Örnsköldsvik. Äntligen får vi se karl´n spela hockey igen och inte bara läsa om hans fot. Fast det får vi säl å andra sidan i morgondagens tidningar.

Kolla lånet

Riksbanken fortsätter sänka räntan. Det gör att de som har huslån bör se till att få räntan sänkt rejält. Ring din bank och snacka ränta, det kan löna sig.
Som sagt, det gjorde jag. Jag gick från 4,09 till 2,99 genom ett samtal som varade två minuter.

Tristdemokrat

Den kristdemokratiska riksdagsledamoten Else-Marie Lindgren vill att svenska ledamöter ska anamma det amerikanska språkbruket och avsluta inlägg med "Må Gud välsigna".
Man häpnar.

Ändrade sig

Hittade ett intressant inlägg på http://twitter.com/politikern:

“Enligt 5 a § lagen (1984:3) om kärnteknisk verksamhet är det förbjudet att uppföra nya kärnkraftsreaktorer i Sverige. Denna bestämmelse kommer inte att upphävas eller förändras under mandatperioden 2006-2010. Det innebär att inga nya kärnkraftverk kommer att uppföras eller påbörjas“. [min markering]
Källa: Energipolitik för jobb, välfärd och miljö, Allians för Sverige, juni 2006 I nya överenskommelsen går att läsa: “Kärnkraftsparentesen förlängs genom att inom ramen för maximalt tio reaktorer tillåta nybyggnation på befintliga platser.” [min markering]"

Intressant.

Genial grävjournalistik

Såg ni Uppdrag Granskning i går? När upplösningen av mannen med den märkliga sjukdomen tourettes syndrom blev klar stockade det sig i halsen och det fuktades i ögonvrån.

Än en gång hade Försäkringskassan misslyckats i sitt uppdrag och gjort en redan krånglig och besvärlig situation för en sjuk människa än besvärligare. Ett simpelt telefonsamtal från en försäkringskassebyråkrat i Sverige hade gjort att den sjuke mannen fått operationen betald av svenska "kassan" direkt. Kassan nekade - ända tills Uppdrag granskning grep in.

Se reprisen.

Verkstaden

Bilen står fortsatt på verkstaden, men i dag kommer domen hur många tusenlappar som måste ut för att få en bil i åkbart skicka. Köpet på Blocket kan bli ett klassiskt lång näsa-köp där det hela tiden hetat att bilen är i kanonskick men i själva verket är undermålig.
Fortsättning följer.

Fördel Broberg & Vänersborg

Förluster för hälsingelagen Broberg och Bollnäs betyder att slutet på allsvenskan blir av Hitchcock-karaktär. Om en slutspelsplats fajtas tre lag. Förutom hälsingegängen även Vänersborg. Slantarna sätts på Broberg och Vänersborg som har minst plågsamt motstånd kvar.

Bandy

I kväll spelas det full omgång i elitseriebandyn. Hälsingelagen spelar så här: Edsbyn-Broberg, Hammarby-Bollnäs. Det är nu det står blytunga poäng på spel, allt för att befästa sin position ovanför slutspelsstrecket. I alla fall gäller det Bollnäs och Broberg. Edsbyn å andra sidan vill ju besfästa sin position i toppen på serien.

Alcazar

En av de grupper som avancerat i Melodifestivalen, Alcazar, kommer till Gävle i sommar. De uppträder på Sommarkväll i Gävle i juli. Det skriver Arbetarbladet.

Gipsfigur

Läste ni om den mexikanske boxaren Antonio Margarito? Han försökta äntra ringen med gips i handskarna, allt för att få bättre tyngd bakom och bett i slagen. Nu blir han avstängd ett år. Kanske lika bra att lägga handskarna på hyllan?

I Hälsingetidningar i dag

I dagens Hälsingetidningar, Söderhamns-Kuriren, Ljusdals-Posten, Hudiksvalls Tidning och Ljusnan, är det en intressant artikel om pressetikens utveckling. Jan-Olov Nyström skriver och Christina Busck kommenterar. Läs den!

Stieg Larsson

Snart är det premiär för filmen Män som hatar kvinnor, som baserar sig på Stieg Larssons bok. Den måsde bara ses. Michael Nyqvist och Naomi Rapace i huvudrollerna. Men läs gärna boken i förväg. Tror det kan höja värdet på filmen.

Foppa

Jorå, visst fortsätter skriverierna om Foppas fot. Kan de inte skriva om när han börjar spela hockey?

Den nya ...

... begagnade bilen höll en halvtimme efter att jag lämnat köparen. Sedan började det vibrera i ratten och knaka i framvagnen. Hade jag blvit lurad eller var det så att detta råkade hända 30 minuter efter köpet? Jag gavs löfte om att bilen var i gott skick, förutom det lilla rostet. Nu står den, en Skoda Felicia är det, på verkstad och det är bara att hoppas på gudskelôv.

Mitt vinterland

MMS

Mitt vinterland


Snöstormen ...

... i Hälsingland förbyttes mot regn i Uppland. Snön vräkte ner i Hälsingland och det var 70 km/h som gällde. I Uppsala gick det att öka farten betydlgt.

Skratta ...

... när du går från banken. Ringde telefonbanken och sa att jag vill ha sänkt ränta på huslånen. Två minuter senare hade banktjänstemannen sänkt räntan på ett av lånen från 4,09 till 2,99.
Med andra ord, tveka inte att ring din bank och säg att du tycker räntan är hög. Det kan löna sig för dig, det gjorde det för mig.

Seger och torsk

Pingis på hög stundtals hög nivå gav Söderhamns UIF:s elitseriedamer en seger och en förlust. Segern mot Bele Barkarby och förlusten mot Team Mälarenergi. Den senare matchen visade suifarna att kapacitet finns. Riktigt bra bollar från några av Sveriges främsta lirare.

Blondinbella ...

... är i ett smärre blåsväder. Förmodligen inte värre än att hon klarar frisyren med hjälp av någon av alla de hårvårdsprodukter hon får, gör reklam för och sannolikt håller barret i styr med. Det är Konsumentverket som kommit fram till att en del av bloggtexterna är så pass nära reklam att de också bör utges för att vara det. Blondinbella har skrivit till diverse klädesföretag och bett att få vinterkollektioner för att presentera dem på sajten. Det är det Konsumentverket skjutit in sig på.

Elitseriebordtennis

Är du i närheten av Söderhamn och inte vet vad du ska göra? Rulla ner till pingishallen och kolla när Sveriges främsta damspelare möts. På plats finns bland ndra seriesuveränen Team Mälarenergi som glömt bort hur det känns att förlora. Klockan tre möter Söderhamns UIF dem.

MelodiPESTival

Knappt har Körslaget tonat ut förrän nästa tävling i toner börjar: Melodifestivalen. Plötsligt får vi veta att programledaren Mede har ont i ryggen. Det blir liksom lite för mycket, lite för mycket PESTival. Fast, visst kommer jag att titta och lyssna och ena stunden vara på väg att säga upp tv-licensen och nästa kunna tänka mig att betala mer.

Mållgan körde

En 23-åring greps för rattfylla, men hävdade att det inte var han själv som körde utan Alfons Åbergs bästis Mållgan. Med den förklaringen friades han i Tingsrätten och i stället kräver han 100 000 kronor i skadestånd för förlorade arbetsinkomst för den period han tvingades vara utan körkort. Denna stôlliga historia från Sunne berättar Aftonbladet i dag.

Imponerande Broberg - trist HHC

Broberg skottade bäst i snödrivorna på Hällåsen i går kväll - åtminstone sista tre minuterna. Då vände man 2-3 till 4-3 mot ett tappert stridande Villa. Och nu är slutspelsplatsen genast mycket närmare än vad den var i 88:e minuten i går...
Däremot hackar Hudik hockey i  vårettan. Förlust mot Ånge i förrgår - illa, Svedberg.

Snöbandy?

Blir det 3x30 på Hällåsen i kväll på grund av nederbörd eller avgörs elitseriemötet mellan VIlla och Broberg under förhållanden som normalt gynnar Brobergs spel bäst? Om ett par timmar är vi svaret närmare.

Härligt drag i Järvsöbacken

70 centimeter snö i backarna och 35 centimeter vid sidan om. Det är gynnsamma förhållanden i Järvsöbacken, skriver Ljusdals-Posten.
Förutom god vinter är också lågkonjunkturen bidragande orsak till draget i backarna. I stället för att åka långt bort på skidsemester väljer man en backe nära sig.

Verbal bom

"Hoppas du dör i cancer" fick skidskytten Mattias Nilsson veta via ett e-brev. Förmdligen för att han hade kritiserat ryssarna för att använda otillåtna preparat.
Det måste väl sägas vara ett rejält verbalt bomskott från den som skickade det.

Stjärnor med problem?

Steve Gerrard, Liverpool, är åtalad för misshandel, Robinho, Manchester City, misstänkt för våldtäkt och i Micah Richards, dito, befaras ha misshandlat en tonåring. Fotbollsspelarna i England har uppenbarligen problem med att förhålla sig på ett vettigt sätt till lagen - under förutsättning att det ligger något i anmälningarna vill säga.

Larsson blev Olsson

Jag gjorde det oförlåtliga, jag gjorde ett generalmisstag, jag skrev fel namn på en jag intervjuade. Det minsta man kan förvänta sig av en journalist är att de ger den de intervjuar rätt namn. Det var jävligt dåligt av mig. Jag kallade innebandyomaren Johan Larsson för Olsson, men han heter Larsson, Larsson, Larsson.

Bra rutet, Timell

Anders Timell skriver i en krönika på golf.se om en del svenskars beteende på golfbanorna i Thailand:

"Vuxna män, för det är alltid män - lite för tjocka och åldersmässigt passé med skyhöga handicap - beter sig helt plötsligt som forna feodalherrar där den stackars caddien bara är ett slags verktyg och inte en människa av kött och blod."

Pinsamt, svennar.

Läs mer på:
http://www.golf.se/extra/news/?module_instance=21&kronikor=3

Foten

I kväll gör Peter "Foten" Forsberg comeback i hockeyrinken. Han gör det i en DM-final där Modo möter KB/65. Då blir det säkert en del fotsnack i tidningarna i morgon.

Henke

Nu har Henrik Larsson prövat på både elitfotboll och elitinnebandy. Kan han inte pröva elitbasket i Helsingborg också?

Spurten

Flera hälsingska idrottslag/utövare är inne på spurtrakan. Vi undrar intresserat hur det komemr att gå för Broberg och Bollnäs i striden kring bandyelitseriens slutspelsstreck, hur det går för Hudik Hockey i vårettan i hockey, om Söderhamns UIF lyckas hålla Halmstad borta från andraplatsen i pingisens elitserie, om S/L hockey lyckas vända den eländiga trenden av förlustmatcher, om Ljusdals innebandyherrar kan störa Hertsjö och H/B i innebandytrean?
Inom en månad får vi upplösningen.

0,0 i ränta

SE-Banken ger mig just nu 0,0 procents ränta. Fast det är ju inte så konstigt eftersom deras vd ska ha i runda slängar två miljoner kronor per månad i lön.
Byt bank, säger du.
Går inte eftersom jag är uppbunden av lån.

Pressresa till Israel

Jag har fått en inbjudan till Israel av den israeliska turistbyrån. De vill förmodligen bättra på anseendet efter att ha bombat ihjäl barn och kvinnor under Gazakriget och samtidigt plocka lite pr-poäng. Den resan åker vi inte på.

Liza

Någon som vet var debatten om Liza Marklund tog vägen?

Knämirakel

Kollega Johansson ordinerade en äkta Sandarnekur som innebar dubbel dos Voltaren t i tre dagar - sedan skulle knätinflammationen vara borta. Fan tror, men det verkar som om hans kvacksalvande ger resultat. Knävärken är så gott som borta.
Nu  är det därmed alltså dags att börja jobba på formen så att man slipper bada i vassen i Bocksjön i sommar.

Ute i kylan

Dags att rulla ut till Ljusne för division 2-hockey. Ute är det femton grader kallt - inne snäppen varmare.

Brant

Jag funderade på varför så många åkte av super G-banan i alpina VM i Val d'Isère när jag plötsligt insåg att det är ganska rejält mycket brantare än den plats där jag gick upp på Baggarberget i Söderala förra sommaren. Jag tyckte det var brant, men det var förmodligen som en myrstack.

Kreationist

År 2009, när det är 150 år sedan Darwins bok Om arternas uppkomst släpptes, då presenterar kristdemokraterna en kreationist (Ella Bohlin) som förstanamn på partiets vallista till Europaparlamentet.
Ridå.

Super bowl

Super bowl, finalen i amerikansk fotboll, avgjorde over there natten till i dag. För många av oss i Europa en fullkomligt osannolik idrott, men för jänkarna hysteriskt intressant. Och jävligt många som kollar på det. Det brukar sägas att i pausen på matchen riskerar det amerikanska avlopssystemet att haverera eftersom varenda jänkare då ska på muggen och göra sig av med alla popcorn, chips, strips, burgare och cola.
Pittsburgh vann, förresten.

Det bidde en ...

... Skoda Felicia som nästa bil. Snart skickas forden på begravning och lagom till dess glider en 98:a kombi från Skoda fram och kommer att pryda gårdsplanen. Under tio tusen mil har den rullat och under tio tusen kronor kostade den.

Vinterland


Nu är det så vackert i skog och mark att jag skulle helt klart nöja mig med hälften.

Lodjursspår


Vi såg lodjursspår under helgen. Men att få se ett av de fantastiska kattdjuren är väl aldrig att tänka på. Utom på Järvzoo., förstås ...

Kampen går vidare

Kampen om den sista bandyslutspelsplatsen mellan Broberg, Bollnäs och Vänersborg går vidare. Dagens vinnare heter Bollnäs och Broberg som båda ligger på rätt sida strecket. Men det täta matchandet går vidare och det är många dyra poäng kvar att spela om.

Rödhökarna

Det är inte utan att jag gläds åt att hockeylaget Malmö får känna segerns sötma efter det elände de upplevt. Vore kul om de kravlade sig upp på rätt sida strecket och fick spela play off.

Rödhökarna

Det är inte utan att jag gläds åt att hockeylaget Malmö får känna segerns sötma efter det elände de upplevt. Vore kul om de kravlade sig upp på rätt sida strecket och fick spela play off.

Jakten på bil

Jakten på den rätta kärran fortsätter. Det blir bara mer och mer komplicerat att välja bland Volvo, japaner och saabar som har gått si och så långt, har den eller den bristen, med eller utan dragkrok. Alla har de en sak gemensamt: De är presenterade av säljarna som vore de de absolut bästa bilarna som fanns att tillgå - i världen.
Vi jagar vidare.

Minsta möjliga

En stockholmare, en göteborgare och en värmlänning fick svara på frågan vad det minsta de visste var. Stockholmaren svarade: "Det måste väl va´ en atom."
Göteborgaren svarade: "En molekyl."
Värmlänningen sa: "Det minsta jag vet är tre på en kvarting."

47 ...

... kronor i vinst på lotto. Insats: 46 kronor. Plus, alltså.

RSS 2.0