I Grekland ...

... visades en spelare av planen i den högsta fotbollsligan - sedan han fällt en inrusande åskådare. Det skriver Sportbladet.
– Jag tycker verkligen inte att han ska bli utvisad. Jag vet inte om domaren vet vad han gör, säger Mikael Nilsson till sportbladet.se.

Dyster idrottshelg

Så här gick det för Hälsinglands elitlag i helgen:
Broberg föll i bandyns elitserie.
Ljusdal torskade i allsvenskan i samma idrott.
Hudik hockey stod på öronen i division 1.
Söderhamns UIF:s damer fick en pinne av fyra möjliga i Stockholm.

Bloggade - fängslades

Det är inte alla länder i världen som uppskattar bloggandet. En burmes har dömts till 45 års fängelse för att ha bloggat. Även en sportjournalist och tillika regimkritiker har dömts till fängelse. Sverige känns ganska tryggt.

Backhoppningssäsongen igång

Räkna inte med några svenska framgångar när världscupen i backhoppning drar igång, men räkna med osannolikt långa hopp av liantunna mellaneuropéer. Förresten, det är nästa så att man väntar på backhopparveckan runt nyår.

Välkommen tillbaka

Friskförklarad är Anders Södergren och vi säger välkommen åter till spåren. Han var en av få som drabbades av cellförändringar som inte var elakartade. Läkaren var förbryllad när han sa att det var det tredje fallet han stött på på 20 år.

Det bästa

Det bästa som finns i bandyväg möts i Hälsingland i kväll. Det är Edsbyn och Dynamo Moskva som gör upp i den första av två matcher vilka som är världens bästa bandylag. Det fina är att matchen spelas inomhus! Frågan är när övriga hälsingelag kommer efter?

Förbjudna i Kina

Guns N´ Roses nya platta har förbjudits i Kina eftersom musiken anses kunna förgifta Kina. Det skriver flashback.se som citerar en kinesisk dagstidning.
Vidare står att albumet är "ett spjuthuvud mot Kina".
Såpass.

Ännu roligare Gefle

Gefles irrationelle Amadou Jawo har en storebror, Omar, som kan komma att bli allsvensk med gästrikeklubben nästa år. Är han lika klurig med boll som sin bror kan det bli roligt på Strömvallen.

Kaká

Milans brasse Kaká vill till Manchester City! Och Chelseas Drogba vill till Inter. Det kan bli ordentliga omflyttningar i den internationella toppfotbollen när transferfönstren öppnas på vid gavel igen.

Nu är vi ...

... utbildade. Efter två dagar under ledning av Green Academy är vi på Hälsingetidningar utbildade i konflikthantering och kommunikation. En del visste vi, annat lärde vi oss av kunniga föredragshållare/ledare.

Satsade 64 kronor ...

... på Stryktipset och vann 4,1 miljoner kronor.
Det var inte jag.
Det var en 70-åring på Värmdölandet utanför Stockholm.
Otroligt hur han kunde hitta den raden.
Grattis!

SJ:s biljettsystem ...

lade av under måndagsförmiddagen. Kanske var det som vanligt: ett signalfel.
Förresten, är inte det ett permanent tillstånd hos SJ.

900 000 laxar ...

... tjänade Postens vd innan han gick ut och gjorde en pudel i godmorgon-tv. 900 000 kronor, det tar mig flera år att tjäna.

Tur man inte ...

... lämnade in stryktipset. Vem hade hittat de första två kyrssen? Inte många, närmare bestämt bara en person som belönades med fyra miljoner kronor. Grattis!

Mp

Miljöpartiet är tredje största parti i Synovates novemberundersökning.

Kör ...

... försiktigt! Klassiskt Gävlesnöoväder på väg in från öst.

... och Kalla het

Jag såg Charlotte Kalla under SM-veckan i Bruksvallarna 2006. En liten späd kvinna som man inte trodde hade så mycket skidor i sig. I dag vann honn vc-premiären före norska Björgen. Vilken säsongsstart för Sverige; dubbelseger genom Kalla och Hellner!


Härligt hela vägen, Hellner

Man kan inte undgå att undra hur långt Anders Södergren hade nått i dagens världscuppremiär i Gällivare. Nu vann Marcus Hellner på ett sådant där sätt som man inte kan undgå att beundra. Helt slut korsade han mållinjen och vann med en sekund - 1 sekund.
Södergren å andra sidan var nyopererad och för honom var nog skidåkning begränsat intressant.

Anders Södergren

Skickar alla mina idrottstankar till Anders Södergren som i dag opererade bort ena testikeln och därmed missar vc-premiären.
Fast vad är väl en skidtävling mot cellförändringar i ena testikeln?
Inte ett föbannade j-a dugg.

Avslöjande dataprogram

I England prövas ett nytt dataprogram, Voice Risk Analysis, som lyssnar av rösten på den som ringer och sjukanmäler sig. Det avslöjar om du verkligen är sjuk eller bara bakfull.
 Text.nu levererar nyheten.

3 300 bärbara ...

... datorer försvinner varje vecka från världens 24 största flygplatser. De tappas bort, glöms bort eller stjäls. Värst är det på Londonflygplatsen Heatrow, skriver text.nu.

Nytt varsel

Verkstadskoncernen Sandvik i Sandviken, Gävleborg, varslar 900 anställda och ger därmed finanskrisen ytterligare ett ansikte. Redan sedan tidigare har ju Volvo gjort det samma.
Detta skriver Arbetarbladet.

Hellre ...

... slapp och slö en Quick och Flinck.

Den förre verkar pålitlig som en somalisk pirat på öppna Indiska Oceanen och har nu plötsligt tagit tillbaka en del av sina mordmedgivanden! Hur fasen ska man få rätsida på alla mord som kan ha begåtts av honom - eller inte. Och de anhöriga, hur mår de?

Uppdrag granskning

Jag säger det igen: Uppdrag Granskning är genialt. Missade du SVT:s samhällsprogram i går kväll, leta genast fram en tv-tablå och hitta en reprissändning. I går fortsatte man granska den svenska bostadsmarknaden och hur den blivit sedan marknaden tagit över och dirigerar.
Det har inte blivit bra.
Kolla själv.

Trist flytt

När Sveriges Television fått fram en av de bästa nyhetsuppläsarna på länge, då flyttar man honom till - nattsändningarna!
Rikard Palm må ha gjort en och annan felsägning genom åren, vilket finns dokumenterat på Youtube, men lugnet personifierad och utan yviga gester har det varit en fröjd att med kaffe, macka och yoghurt smyga igång dagen med hans uppläsningar.

Dåligt minne

Är det någon som minns att jag bloggat om Bollnäs bandylag och gett det en chans i elitseriens topp? Jag är rädd för att det är så.
Nu ligger laget i elitserietabellens källarvåning.

Brev på Posten

Postens vd Lars G Nordström tjänar 10,8 miljoner kronor - per år. Ytterligare en vd som har hybris. När dessutom styrelseordförande i Posten, Marianne Nivert försvarar löneläget blir man bara helt trött.
Fast allt detta kom väl som ett brev på Posten.

Absolut fel

FInland sänkte för några år sedan alkoholskatten rejält. Man trodde det skulle betyda mindre alkoholrelaterade problem i samhället. Det blev tvärtom: fler och fler har supit sig till döds i vårt östra grannland.
Men, egentligen, är det någon som är förvånad?

Rånförsöket - ett skämt

Den 16-åring i Järvsötrakten som höll upp ett pistolliknande föremål mot en kvinna säger att det var ett skämt.
Kul skämt.

Lättare så?

Frågan är om AIK gör det lättare för sig när man värvar en rattfylleridömd back till fotbollslaget nästa år ...
– Vi bedömer att det var ett enskilt misstag av honom, säger Björn Wesström, AIK:s sportchef, till Sportbladet, om den värvade holländaren Jos Hooiveld

Gala? Nej

Såg ni Fotbollsgalan i fyran? Jag passade. Missade jag något?

Stensäker

Trots påtryckningar från en kollega hävdar jag bestämt: Jag står över fotbollsgalan på TV4 i kväll. För mycket reklam, pinsamma tacktal och för mycket hybris hos somliga deltagare, befarar jag, och därmed är valet enkelt.


Kollaps

En 15-årig kille kollapsade efter att ha suttit och spelat dataspel i - mer än ett dygn. Herregud, att inte polarna rönte samma öde. Själv är jag helt slut efter två timmar.

Vindkraft

Hälsingland "är ett vindkraftlän", säger Mats Husén, biträdande länsarkitekt på länsstyrelsen i Gävleborg, till Hälsingetidningar.
Bra, då är det bara att bygga verken på platser som inte stör och skymmer för mycket.
Och det måste det väl finnas gott om. 

Ljungskile

Ljungskile gjorde en pinsam sorti ur allsvenskan i fotboll. Griniga Ljungskilespelare drog på sig tre röda kort, varav det första efter dryga kvarten. Nu tar BP över deras plats säsongen 2009.

Galen gala

I morgon är det fotbollsgala i Stockholm. Ett i många fall gäng medelmåttiga bollsparkare tilldelas en massa priser och säger saker som ingen jävel bryr sig i. Jag diskar hellre eller byter sand i kattpottan än kollar på spektaklet. Fast ännu hellre läser jag förstås en bok eller ser en film. Gör det du med.

Aj, aj, aj

Visst gjorde hon mål, Signe Sjödin, när Söderhamns IBF vann med förkrossande 27-0 mot Sundsvall Ungdom, men det är det trista slutet av matchen vi minns. En skrikande och gråtande Signe Sjödin ramlar ihop på mittplanen. Förmodligen gick menisken sönder i ena knäet och därmed kan en kariär vara slut.
- I bästa fall en blödning, i värsta fall menisken, sa tränaen Patrik Eriksson efter matchen.

Pension

Jag tänkte jag skulle skriva om dem som har pensioner i 60-miljonersklassen och uppåt, men jag inser att de är så många att jag inte skulle hinna och ha tid att rabbla alla namn här. Och det är i och för sig ointressant vilka de är.

Det vi vet är att många av dem jobbar inom banksektorn och uppenbarligen tappat all sans när de ritat på sin avtal. Det som retar mig mest är att de som redan har så att de klarar sig många gånger vill roffa åt sig ännu mer. Någon etisk spärr borde slå till i hjärnbarken och säga: "Oops, det är moraliskt fel."
Eller har jag fel?

Måldrottning

Ska alldeles strax få den äran att se Signe Sjödin spela innebandy. Hon har gjort så många mål i Söderhamns IBF säsongen 2008/2009 att åtminstone jag sedan länge tappat räkningen. Jag gissar att hon gör fyra i dag när Sibf möter Sundsvalls ungdom i Idrottshallen i Söderhamn.

Bra recept

Jag har upptäckt en sak som jag inte förstår hur jag kunnat leva utan. Faktum är att den verkar vara lika oumbärlig som färdigskivad sirapslimpa för en ungkarl: Det är MSN:s slumpreceptsgenerator som plockar fram recept åt dig. Klicka på Mat och recept på MSN.se och sedan på "slumpa".
För den som har kreativitetsproblem i köket eller äter köttbullar och makaroner för tredje dagen i sträck eller - som jag - som äter radhusbiff för andra gången på tre dagar. Inget ont om de klassiska rätterna men det finns ju annat käk.

Agneta Sjödin

TV-kändisen Agneta Sjödin blir dragplåster när Forsa/Stockholmsbon Ola Olsson sätter upp en pjäs som utspelar sig i Hudiksvall på 1940-talet. I våra kvarter heter pjäsen som förmodas ha premiär i vår, skriver Hudiksvalls Tidning.

6 600 kronor per skalle

HUI, Handelsn utredningsinstitut, räknar med att varje svensk kommer att handla för 6 600 kronor per skalle under julhandeln. Finanskrisen tycks inte bita på folket, som sammanlagt väntas handla för lite drygt 60 miljarder kronor till tomtens och mammons ära.

Eeh ...?

Tioåriga elever på en skola i Östersund band fast klasskamraten och skrek rätt in i öronen på honom. Eeh...? Man undrar under vilka förhållanden de barnen vuxit upp och hur det är ställt i Sverige på en del håll. Den drabbade killen lider av tinnitus och ljudkänslighet.

Bäckström

Härligt! Äntligen fick Nicklas Bäckström, Brynäs export till NHL, peta in sin första puck för säsongen. Samtidigt levererar poängligeledande Semin, medan Ovetjkin börjat göra det samma. Vore kul om huvudstadslaget kunde snuva Stanley cup-buckleprenumeranterna Detroit på titeln i år.

Hackers

En stad i Kroatien har problem med datorhackare. Stadens turistbyrå, som ansvarar för materialet på en storbildsskärm som går ut till medborgarna, hackades och i stället bjöds invånarna på grova sexfilmer. Plumt och dumt eller folkhumor?

Tecknare

"Den danska debattboken "Groft sagt" har väckt uppståndelse redan innan den släppts i handeln. Danske tecknaren Kurt Westergaard, som är känd för sin satiriska teckning av profeten Muhammed, har illustrerat boken som utkommer till jul. Högsta domstolen behandlar just nu fallet med två tunisiska män som hotas av utvisning sedan de planerat att mörda Kurt Westergaard. Men själv är 73-åringen inte orolig för sin hälsa.
- Våra muslimska medborgare måste vänja sig vid att vi i Danmark inte skonar någon, politikerna, drottningen eller gud, säger han till Berlingske Tidende."
Detta skriver flashback.se.

Laglös klubb

Stuart Baxter, den gamle Sverigebekante tränaren, säger till en av kvällstidningsdrakarna att AIK är en laglös klubb.
Någonting åt det hållet drar det. Annorlunda uttryckt: ledningen för AIK Fotboll AB agerar som vilket annat vinstdrivande och penningakåt företag som helst - helt utan skrupler och moral.

Skidor

Till helgen drar längdskidåkningssäsongen igång på allvar med tävlingar i Bruksvallarna. Vad kommer de strax före landslagsnivå och som kallar sig New Sweden att göra? Hur är Anders Södergrens form? Är Charlotte Kalla redo för att ta nästa steg? Det ryktas om att en ung och otippad Hudikåkare fått rejäl fart under skidorna...
Skidspåren ligger härligt inbjudande och redo för sekundkamper. Håll med om att det vattnas i mungipan vid blotta åtanken.

Heder åt Werder Bremen

Det värmer när jag på text-tv läser om den tyska fotbollsklubben Werder Bremen vars ledning och supportrar reagerat mot de nynasistiska rörelser som allt mer tenderar att leta sig in på fotbollsarenor i allmänhet och i samband med Bremenklubbens matcher i synnerhet.
Klubben har därför stängt av åtta fans(?) för att de har kopplingar till just nynasistiska rörelser. Droppen var mötet med Bochum under veckoslutet. På läktaren försökte några fans veckla ut en gammal tysk flagga, symbol för nynazismen.
Det hindrades dock av andra, hjärnbestyckade och rakryggade, Bremenfans. Klubbens åtgärd kom snabbt: man portar nynasisterna från klubbens matcher.
- Vi är stolta över att våra fans ingrep så snabbt. Vi behöver inte den typen av besökare, säger klubben i ett utskick.

Världsproblem

När aktiebolaget AIK Fotboll sparkar sin tränare Rikard Norling stormar några fans(?) lokalen där presskonferensen ska hållas. Man undrar vad de lever för liv om de kan engagera sig så i ett tränarbyte. Jag tycker också det är märkligt att klubben gör sig av med Norling som egentligen presterat över förväntan, men det måste väl finnas någon hejd på reaktionerna, AIK:are.

Det kôster ...

... och ligge på tôpp! Men nu är 40-årsfirandena slut.De kulminerade i lördags med en välbesökt tillställning. Nu gäller vila.

Hudik Hockey

Ny förlust för Hudik Hockey. Ska det bli vidare spel i allettan vill det till skärpning.

Äpplet

Mikael "Äpplet" Appelgren, 47 år, har just klarat av ytterligare en omgång som obesegrad i elitserien i bordtennis. Nu har han 130 i matcher och det är bara att konstatera att han är ett unikum, men samtidigt måste man fundera hur det är ställt bland Sveriges framtid. Måste vara frustrerande att få stryk av någon som var som bäst för 20 år sedan.

Gräs

För 500 kronor kan du få en bit av gräsmattan på Idrottsparken i Norrköping efter sista omgången. Gräset har legat där sedan EM 1992, men ska nu avyttras. Inget ont om Peking men jag avstår att shoppa gräs.

Ny arena

Näste vecka spelas första matchen i Malmö hockeys arena. Leksand med Jan Huokko som en i laget kommer på besök. Vad säger skåningarna om Huokko? Stockholmarna vet vi vad de sa - eller gjorde.

Historia

Det är en historisk dag i dag när USA har valt en mörkhyad man som president. Fast egentligen är det ju fel att säga att han är mörkhyad, han är ju mulatt och därmed lika mycket vit som svart eftersom pappan var kenyan och mamman vit amerikanska.
Men det är likväl en historisk dag.

Vägskäl

"Man skulle kunna säga att du är i ett vägskäl, nu när du fyller 40" sa sjuksköterskan strax innan jag skulle kliva på vågen vid den 40-årskoll jag var kallad till.
Hon menade att det är nu jag bestämmer väg, den väg som ska ta mig till 50-årsstrecket. Vi kom fram till att det är bäst att lägga av med de sena mackorna, de som intas efter de sena arbetspassen och som är så jäkla goda.
"Ät nötter och torkad frukt i stället."
Ok, då.

PSV

Den holländska klubben PSV Eindhoven är beredd att lägga 40 miljoner kronor för MFF:s Ola Toivonen. Det skulle göra honom till den dyraste värmländska bollspelaren någonsin. Tyvärr blir svensk fotboll en profil fattigare. Toivonen har varit en av de bättre i allsvenskan i år.

Strömvallen

Enda dagen grejar Gefle nytt kontrakt i fotbollsallsvenskan, nästnästa ges klatecken för att satsa på nya Strömvallen. De som är emot det är väl främst de boende i överklassområdet bakom arenan. De vill förmodligen helst ha sitt fina Konserthus och därtill hörande aktiviteter för sig själva. Varför inte samsas om utrymmet?

Edsbyn, Bollnäs och Broberg

Hälsingland är bandyns Mecka. Tre elitserielag i ett landskap som består av 133 000 invånare, det är imponerande. Kommande helg startar de jakten på slutspel och final. De flesta sätter sina slantar på Edsbyn som vinnare av SM-tecknet, men inte Örebro. De tror att Broberg vinner. Själv tror jag Bollnäs kan bli kluriga.

En tia

En tia på tipset i lördags. Kunde inte förutse att Arsenal skulle torska mot Stoke på Britannia Stadium i Stoke-on-Trent och lika lite kunde jag tro att Southampton skulle sprattla till och vinna i Preston. Tredje missade matchen, då? Det var ett reducerat system varför en tolva är lägsta vinsten - om man har alla rätt inom ramen. Nya tag på lördag.

Felia

Telia eller möjligen Felia har haft problem med tekniken igen. Under ett tag i dag låg sms-trafiken nere på grund av en avgrävd kabel. Kanske läge att dra av en slant på nästa faktura. Det kan vara värt att ringa och kolla i alla fall. 90 200 är numret.

Obama

I morgon vinenr Barack Obama valet i USA - om inte osäkra väljare väljer McCain i sista momangen.

Halloween

Halloween tappar kan vi glädjande nog läsa. Denna märkliga skräckhögtid som kommit från USA har ju egentligen ingen förankring i Norden.

Huddig

Runt 50 personer berörs av att maskintillverkaren Huddig i Hudiksvall varslar om uppsägning. Personer som varti anställda i åtta år kan komma att sägas upp. Är det så att finanskrisen börjar krypa in på oss i Hälsingland på allvar?

RSS 2.0