Aktier i Boltic

Hur många människor är sugna på att köpa aktier i bandylaget Boltic/Göta?
De finns inom kort till salu för tio kronor styck.
Jag avstår.

Spray

En ny spray testas för att hålla försvarande lags mur på avstånd från frisparken på fotbollsplan. Jo, det är sant. Domare har på försök i Argentina sprayat framför muren och på så sätt kan inte muren ta de små fuskstegen fram för att göra det svårare för frisparksspecialister att knorra bollen över muren. Sprayen, då? Den försvinner inom en minut.
– Det låter spännande. Frisparkarna är ju viktiga målchanssituationer och det är viktigt att avståndet hålls. Ser man linjen blir det ju lättare att varna de spelare som flyttar sig. Jag brukar faktiskt stega upp 10,5 meter eftersom jag räknar med att muren flyttar sig, säger Martin Ingvarsson till Sportbladet.

Mitt fel?

Är det kanske delvis mitt fel att världens banker är i kris? Jag har ju trots allt lånat lite här (till ett hus), lite där (till dator & tv) och därmed i alla fall haft del i att banktillgångarna sinat. Nu betalar jag av för glatta livet och tar inga nya lån förrän bankerna står stadigt igen.

Ung satsning

Det retar många att föräldrar lotsar sina unga barn direkt in i idrottens hetluft. På tv i morse intervjuades en far och son. Killen var i tolvårsåldern och hade slutat ordinarie skola och läste på distans. Tränade tennis på morgonen, två och en halv timme, läste läxor och åt lunch, för att träna på eftermiddagen igen. Vansinne eller ej?

Tryck 1 för ...

Ringde Ikanobanken på morgonen för att hämta hem det osmidiga ocr-numret. Följande utspelade sig: * Tryck 1 för ... (jag tryckte 1) * Tryck 2 för ... (jag tryckte 2) * Tryck 4 för ... (jag tryckte 4) * Och så vidare tills det gått en och en halv minut, då sa en telefonröst: * Ikano betala hem-kort har bytt nummer. Ring ... Smidigt.

Delsbo ur

Delsbo föll och ramlar ur trean. Det ger dominoeffekt på övriga serier. Och Team Hudik förlorade mot Brommapojkarna och måste nu förlita sig på resultatet i sista matchen mellan Mariehem och Brommapojkarna. Storseger för BP är det som gäller.

Västvärldskris

Ååå, vad synd det är om oss i väst. Bankkriser och lånekris och eländes elände. Vad är väl krisen i Sudan mot den vi upplever. Bortskämda jävlar är vi i väst. Det gnälls om skatter och momssatser och ränter och amorteringar. Vi har det FÖR bra.

1-1

Bara 1-1 mot Crystal Palace för Ipswich. Tung kväll på O´learys.

Delsbo

Det är inte bara fågelstrecken vi ser mycket av nu när de vingförsedda styr söderut där värmen fortfarande är påskruvad. Även fotbollens streck gör sig allt mer påminda. Delsbo är ett av lagen som spelar med snaran runt halsen för att slippa degradering. Deras insats påverkar en stor del av seriesystemet. Klarar de sig kvar i trean slipper lag neråt ramla ner i nästa serie. Kom igen, Delsbo.

Nioåring

Milan har värvat - en nioåring. Klubben vill försäkra sig om att billigt komma över vad som tros kan bli framtidens stjärnor. Sjukt var ordet.

Nordanstig

Jag vikarierade en vecka på Hudiksvalls Tidnings lokalredaktion i Nordanstig 2005. Noterade då att Nordanstigs utveckling höll till i en lokal som inte direkt fick en att tro att det handlade om utveckling. Häromveckan tänkte en företagare från Stockholm etablera sig i kommunen, men vände när han fick se dörren, skriver HT.

Dubbelfel

En Järvsöbo var på väg till skogen på fredagsmorgonen för att jaga när polisen rutinkontrollerade mannen. Mannen hade 0,56 promille alkohol i blodet och körde bil. Dubbelfel, alltså: bilkörning och alkohol är lika oförenligt som jakt och alkohol.

Högtidsstund

Dags för en ny idrottslig högtidsstund på lördag. Ipswich mot Londonlaget Crystal Palace visas på en idrottspub nära dig klockan 18.20. Senast satt jag ensam på ortens fotbollspub och följde East Anglia-laget Ipswich fram till 1-2-förlust mot Elton Johns Watford.

Chefen tyst

Ok, nyhetschefen lekte bort mig på tennisplanen i går och det visste snart halva tidningskoncernen, men vi har inte hört så mycket skrävlande om HV71 på ett bra tag. Kan det bero på att smålänningarna inte vunnit sedan första elitserieomgången och ligger en bra bit efter Färjestad i tabellen?

Umeå eller USA?

Inget ont om Umeå, men hur många sätter en slant på att Marta spelar fotboll där nästa år? Amerikanska klubbar är intresserade och även Malmö oar. Hon har ju trots allt lirat i Umeåklubben ganska länge nu och behöver en nytändning.

Derby i Stockholm

Hur vore det om derbyna mellan Stockholmslagen spelades klockan 10.00 på lördags- eller söndagsmorgnar? Då kanske det skulle vara lugnare på de där matcherna.

Vinsch

I dag lirade jag tennis. Det var 20 kilo sedan jag gjorde det. Jag kom snabbt till insikt med att förutom ett antal kilo sedan var det också tio år. På tio år blir man inte smidigare. Jag framskred som inlandsisen där uppe på Hällåsens banor. Nästa gång går det bättre. DÅ tar jag i alla fall ett game mot chefen. I dag gjorde jag inte det. Ett annat krux med att efter ett längre uppehåll plötsligt kasta sig in på plan är att jag förmodligen behöver vinsch för att ta mig ur sängen i morgon.

Mera pajaseri

Någon eller några har kommit på idén att ringa upp ett kommunnummer, för att sedan lägga på just innan eller när någon svarar. Den som fått samtalet undrar förstås vem som sökt dem och ringer numret. Det kan bli ett dyrt samtal eftersom numret som ringts är ett betalnummer som kostar många slantar. Idérikedomen är fantastisk, men ful.

Nordeas pajaseri

En av Sveriges största banker, Nordea, satsar på att ge somliga av sina kunde vip-status. Det innebär bland annat att de får gå före i kön och låta oss som från och till tyvärr är tvungna att sätta sin fot i deras banklokaler, att snällt vänta. Det låter som ett modernt tänk från ledningen i den banken.

Rydström gråter

Kalmar FF:s Henrik Rydström gråter för att Henrik Larsson, Helsingborg, har tacklat honom och Larsson undgått varning. Nu drar det ihop sig i allsvenskan. I nästa omgång möts Kalmar och Elfsborg ...

De små, små, små

Jag hyser en liten kärlek till de små klubbarna. En av dem heter Hoffenheim och är en hittills lyckad nykomling i Bundesliga. En annan heter Sporting Gijon i spanska ligan. Lika lyckad är inte Gijons start. I söndags 1-4 mot Barcelona och i går 1-7 mot Real Madrid. Då är det utklassning.

Fotbollssupportrar?

"En man fördes till sjukhus med skallskador och över 80 omhändertogs i samband med onsdagens derby mellan Djurgården och AIK. På torsdagsmorgonen satt sex män gripna, varav tre tyska medborgare." Se där, där har ni sviterna efter derbymatchen i fotboll mellan Djurgården och AIK. Vad fint.

Måste vinna

Massor med måste vinna-matcher inom fotbollen i kväll. Gefle måste klå Gais och Degerfors måste göra det samma med Landskrona i superettan.

Tekniken

Tekniken jäklades med oss tidningsmakare. Det gick varken att göra artiklar, bilder eller annonser. Men nu, när de flesta skulle vara hemma och äta middag, då lyser flitens lampa på de flesta ställen inom Hälsingetidningar. Vad det var som hände? F-n, vet. Allt, precis ALLT, som skulle behöva fungera i datorn fungerade inte.

Koma

Är det inte lika bra att lägga ner speedway-sporten eller åtminstone ändra förutsättningarna så att vi varje vecka slipper läsa om olyckor där de hamnar i koma eller gipsvagga? Senaste i raden är en polsk förare som förmodligen hamnar i rullstol resten av livet.

Rimligt?

Är det rimligt att en kvinna får komma till tals i lokalradion och där uttrycka sig om hur förhållandet med en före detta man varit? Oppositionsrådet i Ljusdal, Stefan Andersson, m, fick på tisdagen höra det. Rätt eller fel?

Tji, gång

Fem ryska, vad annars, gångare har ertappats dopade. Låt dem gärna tävla vidare - i Sibirien med ihopknutna skosnören.

En timme före döden

En amerikan var framme vid sin sista dag i livet. De amerikanska myndigheterna skulle avrätta honom i går. Då kom man plötsligt på att "ooops, vittnesmålen håller inte. Vittnena börjar visst ändra sig". Plötsligt fick mannen leva vidare och brottet han påstås ha begåtts 1989 ska undersökas ytterligare. Undrar hur många som felaktigt dömts till döden i det landet och alla andra länder som har dödsstraff.

Godis

Hittade mycket godis i den montegerinska cd-affären. Det var sådant örongodis som jag inte hittat i de svenska motsvarigheterna, eller i webbaffärerna. Cd-spelaren går het.

Misstänkt våldtäkt

Ännu en kvinna har utsatts för en våldtäkt, i alla fall pekar det mesta på det utifrån den anmälan kvinnan gjort och de uppgifter hon lämnat. För säkerthets skull var männen flera, åtminstone verkar det så. Fast, än är ingen gripen och än mindre dömd.

Budget

Om budgeten vill jag inte säga något, det finns det så många andra som gör.

Överdos

En helg på en sportredaktion är lika med en överdos av idrott: orientering, bordtennis, fotboll, friidrott, motor med mera. Det är också det samma som en fantastisk upplevelse av lokalt engagemang. I lilla Skog/Stråtjära dök många upp på Stråtjära för att se hemmalaget, få sig en koppa kaffe och uppleva strreckdramatik som alltid så här på hösten. Där fanns Ståhlberg, eldsjälen i klubben. Han sa: "Frågan är om det finns något lag kvar här om fem år. Alla flyttar eftersom det inte finns några jobb och inga utbildningar."

Billigt och dåligt

Flygbolaget Ryanairs elektroniska check in nekade en kvinna med för långt efternamn och med bokstaven å i efternamnet att checka in. Och hjälpen från flygplatspersonalen och det irländska flygbolaget var - förstås - obefintlig. Och flygbolagets pressansvarige säger till dn.se - också det förstås - att kvinnan inte kan garanteras pengar tillbaka, trots att hon tvingades stanna ytterligare en hotellnatt i London och dessutom köpa nya biljetter. Vad trött man blir.

700 dollar för en - klippning

700 dollar betalar somliga för att bli friserad av innefrisören Garren. Han har satt saxen i burren på Victoria Beckham, Angelina Jolie, Madonna, Scarlett Johansson, Sarah Jessica Parker och Nicole Kidman.

Stefan Larsson

Stefan Larsson skickade in fem bollar när Broberg slog grannkommunen Bollnäs bandygäng med 6-4 i Champions cup i Edsbyns bandykyrka. Amen.

Skollunchen inte bra?

Varannan elev vid Östra skolan i Hudiksvall hoppar över skollunchen, skriver HT. Är den verkligen så usel eller är det bara godissuget som lockar dem till andra lunchtillhåll?

Putt på golfen

Hur intressant är Ryder cup? Inte alls om ni frågar mig. Ett gäng dästa och ekonomiskt oberoende golfspelare som ser trötta och slitna ut och presterar långt under sin kapacitet och helt enkelt tar Ryder cup-jippot som en chans att ta igen sig.

Kakförsäljande fotbollsspelare

I Glasgow spelas det både dam- och herrfotboll, men med den gigantiska skillnaden att de förra måste sälja kakor(!) för att ha råd att resa på bortamatcherna i Womens cup. Tänk dig att Liverpools, Inters eller Real Madrids stjärnor skulle sälja kakkartonger för att lira Champions league. Allt detta enligt sajten damfotboll.com.

Maradona

Zlatans Inter lär vara intresserat av Maradona som - konsult. Undrens tid är inte förbi.

Misshandel

En personlig assistent misshandlade sin klient under utlandsresa, skriver Hudiksvalls Tidning i dag. Hur kan man vara så omdömeslös att man ger sig på en handikappad människa? Visst uppstår det fnurror ibland mellan arbetsgivare och arbetstagare men man kanske får lägga lite band på sig själv.

560 kronor

SJ roffade åt sig i runda slängar 1100 kronor för t.o.r.-resan mellan Söderhamn och Arlanda.

Uppdatering

En veckas frånvaro har gjort att tidningshögen vuxit sig rejält hög. Den ska avverkas, liksom en skaplig posthög. Därtill gäller det att greppa läget inom diverse idrotter, internationella och lokala nyheter. Till det första hör att elitserien i ishockey startat. Där kommer Färjestad att ta revansch och åter bärga SM-guldet till Värmland. Innan dess ska 55 mer eller mindre trista omgångar avklaras. Gäsp. Till det senare hör tydligen att det är knaggligt på svensk arbetsmarknad och att förtroendet för regeringen är vagt och att Texas svämmat över.

Nio och regn

Jag lämnade ett Montenegro där de första höstovädren hade övergått i 23-gradig värme och sol och kom till Sverige där det var nio grader och askgrå himmel.

Kotor

Det var sa vackert i den montenegrinska staden Kotor, som av Unesco har utsetts till varldsarvsstad, att det nara pa borjade tara sig i ogonen.

Regn

Det hade inte regnat sedan i juni har i Montenegro. Nu har det regnat grymt i tre dagar. Men vad gor val det nar de otroligt snalla och odmjuka montenegrinerna visar sig fran sin basta sida. Inte overdrivet, utan bara sa dar manskligt snalla. De har haft sa manga problem har sedan kriget startade 1990 att inga sma skitsaker i varlden ar varda att grymta at.

Regnet i Montenegro

Det vraker ner regn i Montenegro och vadergudarna ar ilskna. Ar det battre i Sverige.

Lilla, lilla

Lilla landet Montenegro spelade VM/kval dagen vi anlande. Alla tittade och holl pa att fa se nar lilleputtarna sa nar slog Irland. 0/0 blev det.

Soderhamn/Montenegro

Soderhamn i onsdags morse, Kroatien vid lunchtid och Montenegro vid tiden f;r svenskt eftermiddagsfika. Jag maste saga det direkt, jag alskar det lilla landet intill Adriatiska havet. Kanslan ar att det finns ingen svulstig flard har, bara varandet och lite piff pa det. Kriget drabbade dem inte mer an att de horde bomberna fran grannarna och att Nato traffade snett ibland. I dag tar jag en cykeltur in i landet nordvast om Montenegro, Kroatien. Bara tio kilometers cykeltur sa korsar jag gransen / med passet i hogsta hugg.

545 kronor

Jag vet att jag skulle ha bokat biljetten tidigare, men är det rimligt att en tågbiljett mellan Söderhamn och Arlanda ska kosta 545 kronor? Två personer skulle egentligen ha tagit bil i stället.

Federer

Imponerad var ordet. Av Roger Federer, förstås. Vilken annan spelare som helst med så många miljoner på bankkontot som Federer hade tappat sug, motivation och intresse om han/hon hade halkat ner från första- till andraplatsen på tennisens världsranking. Men inte schweizaren. Med fullkomligt briljant tennis gjorde han kidneypaj av britten Murray. Frågan är bara när alpspelaren är åter på förstaplatsen?

Ösregn & luckhelvete

Jag vaknade av att jag trodde slutet var nära, men det var bara ett ösregn som vräkte ner på plåttaket. Dessvärre öste regnet ner lika mycket när jag stod och svor ramsor över att bakluckan på den allt mer krassliga bilen hade hakat upp sig på soptippen dit jag åkt för att slänga gammal bös (skräp). Lika befriande var det när jag hade ålat mig in i skuffen, fått upp luckan och vräkt i väg allt.

Grrr

Bensinbolagen gnäller ibland för att de får för lite över per varje liter såld bensin. Så är det säkert, men den tiden när de sålde enbart bensin är sedan länge förbi. I dag är det femton olika korvar, med lika många tillbehör och lika många sorters kaffe. Förresten, hur mycket tar de inte in på varje såld kaffekopp och varje korv?

Stryk

På tvätteriets beställningslappar kunde kunden välja: "Strykning önskas." "Strykning önskas ej." "Stryk det som ej önskas."

Mobil-blä

På ren trots tror jag att jag ska fortsätta använda min efter 18 månader avbetalda mobiltelefon och inte lockas av de senaste monstren på marknaden. Och för varje gång jag blir attackerad av en säljare vid något av Sveriges köpcentrum, då känner jag ännu mindre sug efter en ny.

Nedräkning

Nu är det bara 12,5 timme kvar innan jag går på en veckas semester. Lovorden om Montenegro blir allt fler och fler från människor som redan besökt landet. Nyss hemkommen från landet berättade kollegan i nordvästra Hälsingland: "Det är fantastiskt. Vi har haft 30 grader och badat i härligt vatten."

Uppåt

Det är rejält uppåt för distriktets damfotbollslag. Team Hudik är klart för kval till division 1 och Moheds SK är klart för uppflyttning till division 2. Härligt!

Björnar skjutna

Nu har 22 björnar skjutits av de sammanlagt 30 som Gävleborg tilldelats. Jag har bara inte fattat varför björnstammen ska hållas nere?

Läsare

En äldre man ringde och tackade för ett reportage. Det värmer alltid. Det intressanta med personen var att han var 88 år och hade förlorat sin hustru för sex år sedan. "Då satt jag bara inne i tre år, men så kom jag på att jag måste göra något." Sedan dess dansar han, åker på utflykter och spelar på trav, med mera. Han berättade vidare: "Det gör att min son inte behöver ta hand om mig. Och så mår jag bra."

Hallå

Jag efterlyste ord som är på väg att glömmas bort, gärna äldre, häromdagen. E-postservern har inte direkt havererat av svar. Kom igen, skicka in ord som håller på att försvinna men som måste bevaras.

Så typiskt svenskt

Såg ni Sveriges VM-kvalmatch mot Albanien i går? Ni missade inget om ni inte gjorde det. Det var så typsikt svenskt på något sätt. Svenskarna var lika rörliga och snabb som inlandsisen och bolltempot därefter. Europas näst fattigaste land hade all tid i världen att ställa sig rätt i försvarspositionerna och avvärja alla lama svenska anfallsförsök. Det blir inget VM i Sydafrika. Ok, spela mot Ungern på onsdag först, sedan kan vi döma ut laget - eller inte.

Det pirrar

Alla jag talar med, kolleger och bekanta, talar så varmt om landet intill Adriatiska kusten, Montenegro. Dit åker sambon och jag på onsdag. Det verkar vara himmelskt vackert med Medelhavet å ena sidan och snötäckta berg å den andra. Det pirrar inför avresan. Varmt lär det vara också. Rapporterna säger 25-30 grader. Att sätta ut en kritvit kropp - som bitvis påminner om en vitval - från Norden i den hettan är riskfyllt.

Mp3

Måste jag skaffa mig en mp3? Kan någon säga mig om det är en livsviktig bra att ha-pryl som måste finnas i ett hem?

500 meter

I dag var det 500 meter mellan vaje kantarell. Tur att jag inte lovade kantarellsmörgås innan jag gick ut. Det blev fem stycken gula innan jag gav upp.

Svart

Det svart som tjära ute när man cyklar hem efter jobbet. Med hjälp av cykelljuset siktar jag - i stora drag - åt vilket håll jag ska cykla. Kan vägen rätt bra också vilket gör att jag - hittills - sluppit trampa ut i ko- och hästhagarna.

Elit... zzz ... erien

Snart drar elitserien i ishockey igång igen och vi får nya enstaviga hockeyspelarsvar som vi skulle klara oss utan ända till november.

Lisus Lappus

Trodde arten Lisus Lappus - eller Lapplisa om ni så vill - var utdöd i Hälsingland men en lapp på rutan på bilen visade att rasen finns kvar. Fast det var säkert en polis som inte var imponerad av att sambon lämnat bilen i taxizonen. Det var förstås inte meningen, men hemma på våran gata, i stan, där fanns taxizon och handikappsymboler målade i gatan. Inte tänkte hon på att det var nya varianter på hälsingevischan.

Tjockis

Två tv-apparater har lagt av inom loppet av ett halvår, den senaste i går kväll. Det var två klassiska tjockisar, alltså så långt från platt-tv-moderniteter man kan komma. Nu var goda råd dyra, vi var tvungna att ha en tv på plats när släkten skulle komma. Ja, jag menar farsan ville ju förstås syna VM-kvalet och en och annan film skulle väl gå att smälta under helgen. Försäljaren på en av ortens få radio- och tv-handlare gjorde sitt för att få oss på platt-tv-kroken men vi nappade inte. Vi kånkade ut en tjockis till för halva priset jämfört med den platt-tv:n han ville sälja till oss. Skönt att gå motströms och vänta in utvecklingen några år till och se vart det bär i väg.

Örnkoll citeras

"I Örnkoll, Klas Örnklints spalt i Hudiksvalls-Tidningen (Söderhamns-Kuriren), läser jag några värmande rader: "Peter Stormare, USA-boende skådespelare, har skänkt 10 000 till Arbrå BK. Kul när de som blivit stora och rika kommer ihåg dem som är mindre och fattigare." Det var i Lotta Engbergs Bingo-Lotto detta hände i lördags. Visserligen föddes han i Kumla i augusti 1953, Peter Ingvar Rolf Storm, men det var i Hälsinglands Arbrå som den sympatiske skådespelaren växte upp och det var även där han spelade juniorfotboll." Det skriver före detta Aftonbladetkollegan Lasse Sandlin på spelbolaget Expekts hemsida.

John McCain

John McCain, 72, kan bli USA:s president. I så fall får landet en president vars sjukjournal får en att tänka på den 70 meter långa Bayeuxtapeten. Ett exempel är att han ibland känner sig yr när han - står upp.

Ut med språket

Jag känner mig gammal när de yngre familjemedlemmarna pratar om "dissa" och "chilla" och allt vad det är. Är det, när man närmar sig 40, bara att dissa det gamla språkbruket och sätta sig ner och chilla? Nej, jag vägrar! Och när en av Hätabs yngre - kanske till och med yngsta - medarbetare använde ordet huruvida häromdagen, ja, då får jag något milt i blicken. Det var ett ord som jag trodde de flesta - i alla fall yngre skribenter - hade dissat ... Men så var det alltså inte. Visst är det vackert, ehuru det har några år på nacken? Fler ord som vi måste hålla vid liv tas tacksamt emot.

Friskförklarad

Anders Eklund anses frisk och kan därmed dömas till fängelse. Begreppet frisk och frisk kan tydligen ha olika innebörder.

Inget för albumet

Runt 230 000 bilister kommer att fastna i fartkameror under året. Det är nästan dubbelt så många som förra året. Det är inget foto man vill sätta in i albumet eller pryda cv:et med.

Löpande var ordet

Butikskedjan Löplabbet söker ny säljare till butiken på Kungsgatan i Stockholm. Sist i annonsen står det: Intervjuer sker löpande.

Storhetsvansinne

Manchester Citys nye ägare, den emiratiske miljardären Dr Suleiman al-Fahim, har totalt tappat fotfästet och drabbats av storhetsvansinne. Karl´n säger sig vara beredd att betala den nätta summan 1,5 miljarder kronor för en bollspelare. Cristiano Ronaldo, Manchester United, är det som värderas till den summan - enligt miljardären.

Stormare

Peter Stormare, USA-boende skådespelare, har skänkt 10 000 till Arbrå BK. Kul när de som blivit stora och rika kommer ihåg dem som är mindre och fattigare.

Clas till Hudik

Så verkar det vara klart att vuxendagiset, Clas Ohlson, startar en butik i Hudiksvall. 2009 ska butiken finnas i hälsingestaden. Så, alla familjer, om ni inte vet var ni ska lämna pappa när ni är ute och handlar, släpp av honom hos Classe.

Rysk fylla

Ryske höjdhopparen Ukhov lyckades inte hoppa speciellt högt i gårdagens friidrottsgala i Lausanne. Ty, för det var han alltför full. När hopparkollegerna drack red bull drack ryssen red bull och vodka. Sista försöket, på 2.23, slutade med att en rysk ledare fick hjälpa honom av mattan. Pinsamt.

Skandaler

Så har uppladdningen inför valet i USA börjat och då gäller det att presentera skandal på skandal på skandal för att knäcka motståndarlägret. Först ut var demokraterna som presenterade "nyheten" att den eventuella vicepresidenten Sarah Palins dotter är 17 år, gravid och ogift. Vad säger moralpredikande republikaner om det?

Från blyertspenna till dator

När jag gick i gymnasiet kommer jag ihåg att det var lite kul att börja ny termin för då fick man shoppa lite nya pennor, suddigum, A4-block och en almanacka. I dag verkar det som om eleverna ska ha en ny laptop bara för att terminen hostat igång. Antingen har jag blivit gammal eller så har tiden gått väldigt fort. Eller både och.

400 miljoner kronor

Ännu dyrare än Berbatov var brassen Robinho som kostade 400 miljoner kronor när han värvades från Real Madrid till Manchester City. Förresten, hur kul är det att lämna Madrid och hamna i njurpajernas Mecka?

360 miljoner kronor

Så sjukt mycket betalade Manchester United för den bulgariske fotbollsspelaren Demitar Berbatov. Är en människa värd så mycket pengar? Det var ändå inget rekord, långt därifrån. Värstingarna är på väg mot miljardklassen.

Aldrig gnälla

Ska aldrig mer gnälla över lite blåst och regn. Vi hade kunnat ha det som de har det i New Orleans. Fast, förresten, hade Indien fått samma nyhetsbevakning om - eller när - det händer sådana saker därborta?

Jaså

Elfsborgs Denni Avdic efter 4-0-segern mot Ljungskile i fotbollsallsvenskan: "Viktigt att vinna." Å, fan. Annars hade ju Kalmar haft sju eller åtta poängs försprång. Snacka om ett verbalt "öppet mål".

Hassela

Gud vad vackert det är i omgivnigarna kring Hassela. Därikring bilade vi runt i dag och bara njöt av sensommarsolen den 1 september.

Pessoa

Brasilianaren Pessoas häst i OS var dopad. Dags att även hästsporten tar tag i dopningsproblematiken som bara cykelsporten och friidrotten verkar vara anklagad för att vara besudlad med.

Ny rymning från Säter

Ytterligare halvfarliga människor som man knappast skulle köpa en begagnad bil av i en mörk gränd en lördagkväll har knallat ut från Säter. Begreppet svängdörrar verkar ha fått en ny innebörd.

RSS 2.0