Utställning

En alldeles utmärkt utställning pågår i Söderhamn just nu. Det är Söderhamns konstförenings med lemmar som ställer ut. Det spänner vitt mellan teknikerna och kunskaperna - förstås. men spännande och värt ett besök är det alla gånger. Om inte annat så för ett se den vackra lokalen Kvarnen. Jag besökte den för första gången häromdagen och blev betagen.

Färjestad

Skrev lite för kaxigt om Färjestad häromdagen och att de skulle vara i kapp Linköping endera dag. Då gick de förstås omgående och förlorade med 0-6 mot Timrå i kväll och vips så ryckte östgötarna. Blä.

13 rätt blev det...

... inte. Och därför blir det heller inte något dyrare bilköp vilket var planerna när jag lämnade in dagens tipslupong. Men när sex av matcherna på kupongen slutar 0-0, då är det hopplöst att sitta med ettor och tvåor och därmed blir det till att åka Ford tre veckor till.
Sedan är det körförbud på den.

Heja Hanna!

Grattis Team Hanna!
Grattis Bollnäs!
Grattis Hälsingland!
Grattis kör-Sverige!
En av de största fritidssysselsättningarna, körsång, har firat stora triumfer i och med Körslaget.
jag tittade bara på sista och det räckte ju för att få segern till Hälsingland.
Lite halvbollnäsing känner man sig allt som.
Kul och bra för kommunen.

Färjestad

Färjestad är nu bara en pinne efter Linköping och snart går de förbi. Förresten, chefen har inte pratat HV71 på ett tag, trots at de är med i toppen, strax efter Färjestad.

Blåbärssoppa?

Jag sitter och dricker en blåbärssoppa, köpt på Lidl och av märket Södergården, när jag på innehållsdeklarationen ser att den innehåller fem procent blåbär och tio procent tillsatt socker. Får det kallas blåbärssoppa då?

Den enes död ...

... den andres bröd. Knappt hade Malmö släppt nyheten att man lät spelarna gå fria från sina kontrakt för att man inte skulle ha råd att betala deras löner, så var Färjestad framme och norpade Marcus Påhlsson. Tungt för Malmöklubben.

Varsel

Ericsson i Hudiksvall varslade i går 100 personer och Huddig i Hudiksvall varslade under veckan 25 personer. Arbetsmarknadsläget i Gävleborg var inte muntert när året började och får i och med sådana här besked ytterligare örfilar.

I luften

Det låg i luften att Broberg skulle greja Bollnäs (5-1) i går. Och det ligger i luften att Hudik Hockey tar sig vidare från vårettan efter 5-2-segern mot Härnösand i går. Och i dag inledde Anders Södergren skid-SM med guld.

Äntligen

Nu, efter sju sorger och åtta bedrövelser, har jag lyckats ladda ner de första låtarna på Nokiamobilen och njuter av allt från Pavarotti till Duffy. Dessutom gör jag det med ett par riktiga studiohörlurar från Sony.

Vinterkräksjukan ...

... slog till obarmhärigt och det var bara att packa ihop och huka be till den vita porslinsguden. Ett dygn senare var det över, men då satte en helvetisk huvudvärk igång och blåbärssoppa och alvedon stod menyn. Allt för att ge magen en mild omstart och för att få bukt med skallebangen.
Men idag, torsdag, kör i igen.

Peter Stormare

Peter Stormare står på teaterscenen igen. Han gör det som advokat Brack i Henrik Ibsens pjäs Hedda Gabler. Den ges på Roundabout Theatre i New York och publiken, men inte pressen, fascineras över hälsingens slemmiga attityd. Fast det är ju så vi är vana vid att se honom i filmer som till exempel Fargo och The Big Lebowski.

Semla

Semmelhysterin är total, trots att fettisdagen är först den 24 februari. Vänta tills dess och njut med hetvägg.

Vilket gäng!

Allsvenska Gefle håller på att få ett riktigt spännande gäng. Senast i raden av nyförvärv är Jonathan Berg som skolats i IFK Göteborg och där konkurrerat med Nicklas Alexandersson om en plats. I april startar allsvenskan.

De gamla och idrotten

Något är lurigt när två spelare, Peter "Foppa" Forsberg och Henrik "Henke" Larsson, kan vara borta från sin sport en period (Foppa) och komma och gå mellan idrotter (Henke) och ändå vara aktuella för hockey- respektive fotbollslandslaget. Eller så vet respektive förbundskapten, Bengt-Åke och Lasse, att de håller sådan klass att de ändå kan vara blågula trots frånvaron.

Het hälsingederby

I morgon är bandyns elitserie igång igen och den är det med en av de viktigaste matcherna på länge. Bollnäs tar emot Broberg på Sävstaås och vinnaren hamnar i pole position inför de avslutande matcherna. I ena laget världsmästare Westh (Bollnäs) i det andra världsmästare Jonsson. Vem drar det längsta strået? Jag satsar på Bollnäs som har formen i peak.

Skallning i ettan

Publiken i allettan i hockey kan bråka den också. En Arboga-supprter skallade en Valbo-dito under mötet mellan lagen i går. Anledningen till den uppbrusande Arbogagästen? Han fick inte komma in i baren. Så pass.

Prövar igen

Gensvaret var begränsat senast jag uppmanade DIG att tala om vem du är som läser den här bloggen. Nej, självklart behöver du inte namnge dig, utan bara tala om varför du knappat dig fram HIT.

Världsmästare

Det bor två världsmästare i Söderhamn och hela nio i Hälsingland. Grattis till världsmästerskapstiteln, Daniel Jonsson och Joakim Hedqvist och alla andra hälsningar som lirat hem titeln!

FA-cupen

I dag är det stor FA-cupdag i England. Mindre och fattigare klubbar från de nedre seriesystemen möter stora och rika klubbar från de övre serierna. Det är då skrällarna kan dyka upp. När David slår Goliat.

Regeringen

Undrar hur alliansen tänker när socialbidragskostnaderna ökar och ökar i takt med att allt fler människor hamnar utanför samhällets skyddsnät. Fler och fler riskerar hamna på samhällets baksida och soptipp när de inte längre får sjukbidrag eller är utförsäkrade på grund av att a-kassedagarna är slut.
2010 är det val igen...

Snövit ...

... var vägen och omgivningarna när jag körde E4:an ner mot Söderhamn. Rätt in i snöovädret kröp jag i 70 kilometer i timmen. Blev passerad av fyra utryckningsfordon och en och annan rallyåkare som gasade på i 110.
Fundera en gång extra i dag om du behöver ge dig ut i bilen.

Obama

Å ena sidan stänger Barack Obama Guantanamo, å den andra är han president när USA släpper en bomb över Pakistan för att komma åt al-Quida.
Han intar onekligen skiftande positioner i världspolitiken.

Fusk

Livsmedelsverket har kommit fram till att en del mejerier och ysterier har mindre i sina förpackningar än det står på dem. Korkat av producenterna.

Bäckis på besök

Nicklas Bäckström är på besök hemma i Gävle. Otroligt roligt att se hur en så ung spelare kan ta för sig så pass mycket redan efter ett par år i NHL. Kille är ju snart topp-10 i poängligan och före alla övriga svenskar.

Hälsing blev gästrike

Emil Oremo skulle till Söderhamns FF - trodde alla. I stället ritade han på övergångspapprena för Sandviken. Jobb var det som avgjorde. I trakterna kring Gävle är det lättare att hitta jobb än i traktrna kring Söderhamn. Trist men sant.

Hudik Hockey

Hudik Hockey börjar om på nytt och gör det mot Ånge i kväll. Nu går det inte att förlora längre, nu är det segrar som gäller om laget ska vara med och strida om en plats längre norrut i seriepyramiden.

Dansk skalle

Söderhamns UIF:s Jon Persson åkte på en riktig och äkta dansk skalle i Pro tour-tlvingen i bordtennis. Dansken Michael Maze lämnade inte ett set. Inte riktigt i slag, Jon. Bättre gick det för Jens Lundquist, även han tävlande för Söderhamn. Han är vidare till åttondelsfinal på lördag.

Zzzrrr...

Svårt att somna? Leta rätt på en repris av någon av bandy-VM:s gruppspelsmatcher. Med undantag för Sverige mot Ryssland cementeras ju allt tydligare att mästerskapet är en tvålagsuppgörelse. På lördag hettar det till aningen och på söndag bränns det rejält.

Kroatiska jättar ...


... kunde inte Sverige rubba i gruppfinalen länderna emellan. 30-26 blev det inför en fanatisk hemmapublik i handbolls-VM.

Chris

Sveriges Televisions Chris Härenstam gick upp i falsett efter Sveriges straffavgörande mot Ryssland i bandy-VM. Det var väl lite väl tidigt, vänta med det till finalen. Om detnu blir några, jag tror ryssarna blir knepiga att tas med.

Foppas fot

Foppas fot krånglade igen skriver en av kvällstidningsdrakarna.
Gääääsp...

Starkare än kaustiksoda

Ett tyskt kriminaldrama fångade oss totalt framför dumburken i går kväll. Det var den utmärkta filmkanalen Silver som visade Den fria viljan eller Die Freie Will om en sexualbrottsling som efter behandling sakta men säkert återvänder till ett normalt liv, tills en dag ...
En del material är otäckt, brutalt och vedervärdigt och efter tre timmars drama framstår vår egen Lars Noréns material som mjölkkartongsinformation och kaustiksoda blir plötsligt en svalkande dryck.

Bil

Jag slog mig ner vid datorn för att snabbt kolla utbudet av begagande bilar. Två timmar senare hade jag dammsugit var och varannan sajt efter bilar i min prisklass. Vilket utbud! Det gäller bara att välja rätt bil i den digra bilfloden som väller över en.

Kurs

Sitter på kurs hela dagen. Vi ska lära oss allt om publicering på webben. Ok, inte allt, men grunderna för att kunna göra en professionell webb som släpps på en dator nära dig ...

Nej

Nej, bilen gick inte igenom. Det var nära på att det behövdes två papper för att få plats med alla anmärkningar. Nu har den en månad kvar, sedan körs den till slakt.

Favoriterna vann

Spela aldrig på dina favoritlag brukar det heta. Skulle nog ändå gjort det i helgen eftersom både Färjestad och Ipswich vann. Segern för de senare var extra skön eftersom de slog sportchefen Froms Crystal Palace och därmed närmar sig play off-platsen i engelska Championship.

Adam o Jonas

Brobergs bandylirare Jonas Engström och Adam Gilljam plockade hem NM-medaljer under helgen. P19-landslaget gjorde processen kort med FInland och Norge. Grattis!
Kan Daniel Jonsson och svenska a-landslaget erövra VM-titeln blir mästerskapssamlandet än mer imponerande för söderhamnsklubben.

Liza Marklund

Såg ni intervjun av TV4:s Anders Pihlblad med Liza Marklund? Författarinnan och journalisten svarade för sig på ett alldeles utmärkt sätt, bland annat på varför hon inte går i polemik med blodtörstiga och avundsjuka skrivarkolleger.

Hon menade att det är lönlöst att agera "räv" och bli jagad som en sådan och sedan slaktad. I stället svarade hon på kritiken ifrån sin hemstad Marbella. Parallellt fortsätter det onyanserade och tendentiösa mediedrevet ifrån Sverige.

En och en halv timme ...

... kvar tills bilen får domen på besiktningen. Jag har redan börjat titta på annonserna för att utse den som blir efterträdare till den gamla trotjänaren Mondeon. Fast större under har skett. En Volvoåkande kollega hade fått veta av besiktningspersonen att nästa år skulle 340:an inte gå igenom. Fast den gjorde det ändå. Jag hoppas ett tag till.

28 000 i skrotningspremie

Tyska regeringen lockar nu med en skrotningspremie på hela 2 500 euro vilket motsvarar runt 28 000 kronor. Man vill få borta gamla skorvar från vägarna och i stället ge plats för moderna bilar med miljövänliga motorer. Vissa hakar finns, bland andra bilen måste vara äldre än nio år gammal och du måste ha ägt den i mer än ett år.

Kanske jag ska åka ner med min Ford Mondeo som får sin besiktningsdom på måndag. Jag är rädd att den inte passerar nålsögat. Men frågan är om tyskarna vill ha den.

Tycker du ...

... att alla idrottare, handikappade såväl som icke handikappade, ska kunna nomineras i de olika klasserna på Idrottsgalan?
Vid årets gala, som är den tionde i ordningen och avgörs i Globen på måndag, kan inte skytten Jonas Jacobsson eller simmaren Anders Olson bli utsedd till årets manlige idrottare. De nomineras i stället i en särskild klass, årets idrottare med funktionshinder.
Förslaget att det ska ändras och därmed bli "sportsligare" kommer från Miljöpartiets idrottspolitiska talesperson, Gunvor G Ericson.

13 000 ...

... personer har avskedats från den amerikanska mobiltelefontillverkaren Motorola de senaste två åren. Konkurrensen med Sony Ericsson och Nokia kräver sin tribut.

Långt till eliten

Kära gamla Boltic har fans mde alltför ringa intelligenskvot. På annat sätt går det inte att tolka deras beteende efter förlustmatchen mot Finspång i allsvenska i går. 6-9-förlusten innebar att elitkvalsmöjligheten försvann. Det fick några fans att slå en Finspångsspelare på käften, att slänga in en sten genom spelarbussens ena fönster, samt att kasta in snus och sten på planen.
Pinsamt.

Ljusdalsexport

Ännu en spelare fostrad på hälsingsk fotbollsmark kliver vidare i fotbolls-Sverige. Det är ex-ljusdalingen Tobias Eriksson som lämnar Sundsvall och i stället spelar i Kalmar FF-dräkt kommande säsong.

Vissla på hunden ...

... är den enda musikaliska handling jag är bra på, i övrigt är mina kunskaper om sång, toner och ackord obefintliga. Ändå kan jag inte undgå att fascineras över Team Hannas framgångar i Körslaget. Som trogen bojkottar av alla tävlingsprogram är det oklart om jag ska syna lördagens övningar, men det är ju svårt när ett hälsingegäng är på väg att sjunga sig in i svenskarnas hjärtan.
Och körsång är ju en av Sveriges största fritidsintressen.

Snö, så vitt jag ser

I dagens Söderhamns-Kuriren finns en artikel om snöbristen och därmed de uteblivna skidspåren. Knappt hade jag satt sista punkten i artikeln förrän det började ramla ner snöflingor stora som örngott. "Det ger sig och det ska inte komma mer än två mm" sa kollegan. Ännu i dag, tolv timmar senare, snöar det.
Med andra ord: Söderhamns-Kuriren ordnar spår åt dem som vill träna inför Vasaloppet.

Två miljarder

Shejkerna i Dubai lider inte av finanskrisen, uppenbarligen. Manchester Citys ägare har enligt visserligen ännu obekräftade uppgifter på diverse nätsajter lagt ett bud på brassen Kaká (som spelar i Milan) på, håll i dig, två miljarder kronor. Milan skulle få 1,2 miljarder, medan brassen får resten. Det ger honom en veckolön, jo, per vecka, på tre miljoner kronor.
Ridå.

Fylla

Två Södertäljespelare tyckte 2-7-förlusten mot Modo häromdagen var så tung att de gick på en krog i Södertälje och söp till. Bra förebilder för den yngre hockeygenerationen.

Tjuv

En Gävleborgsbo krävs på 800 000 kronor av Försäkringskassan för att under en följd av år ha fått sjukersättning och arbetskadelivränta parallellt som han/hon arbetat, skriver Arbetarbladet.
Inte helt välpolerat agerande, om det stämmer.

Rattfull polis

En polis i Gävleområdet stoppades av sina kolleger för att göra en nykterhetskontroll. Det visade sig att polisen hade klart över de tillåtna värdena. Nu ska ärendet behandlas av personalvårdsnämnden i Stockholm.
Hur illa är det att poliser kör på fyllan?

Betalkanal?

De kommersiella kanalerna riskerar äta upp godbitarna från SVT, skriver Sportbladets Jonathan Jeppsson. Den senaste godbiten de siktat in sig på är VInterstudion som blivit en publiksuccé. Alternativen, skriver Jeppsson, är att antingen skapa en betala-tv-kanal eller höja licensavgiften, allt för att få behålla en reklamfri sportkanal där vi vet att kommersiella krafter inte klampar in.

Bojkott

Självklart ska Sverige ställa in Davis Cup-matchen mot Istrael. Man ska ju som bekant inte ha idrottsutbyte med krigförande land.

Hyfsad lön

Henrik Zetterberg kan få ett skapligt lönepåslag. För närvarande  drar han in 21 miljoner svenska kronor per säsong. När förhandlingarna med Detroit är klara i jul kan han ha mer än fördubblat den och i stället tjäna 56 miljoner kronor.
Det verkar ju rimligt.
Eller helt sjukt.

Förkylt

Om vi sover för lite blir vi förkylda. Det har forskare kommit fram till. Ok, det sa min mor till mig för 35 år sedan. Kan man inte forska på något annat i stället, något som inte är självklart och redan konstaterat sedan decennier tillbaka?

Bra, SVT

Kvällens Guldbaggegala klarades galant av SVT och Johan Glans. Kanske en liten statyett för den insatsen?

Jag medger ...

... att chefens HV71 för en gångs skull ligger före Färjestad i elitserietabellen i hockey.

Glaciäris

Det är glaciäris på vägen till brevlådan. Därför tog jag bilen för att hämta morgontidningen. Annars hade jag inte kommit tillbaka med blaskorna förrän efter lunch.
Och senare i veckan hotar de med köldgrader igen. Med andra ord, det är bara att plocka fram brytjärnet så att man kommer in i bilen när det slagit om till minusgrader.

Besiktning

Besiktningsmannen förra året hotade med att säga att "bilen går knappast igenom besiktningen nästa år".
Det är om en vecka det. Det är rosten som glupet tuggat i sig av bilens underrede och risken är överhängande att forden är inne på sista versen. Och att köpa ny bil är ju inte som att shoppa ny tandborset. Ska den kosta tio tusen, tjugo tusen eller mer?
Och ska man shoppa på Blocket, hos handlare eller via småannonserna i lokaltidningen?

Cab

Kollegan ville komma och hälsa på. Han sa inte vad det gällde, men en halvtimme senare rullade han in en cabriolet på gården. Inköpt mitt i januari när det knappast är läge att cabba ner och låta håret fläkta i vinden. Men snart är det det. Om, fyra månader i alla fall.

LBK

Jag tror Ljusdals BK lägger på en fin spurt som gör att de kan konkurrera om en plats i elitserien. Dessvärre tror jag inte Boltic klarar det. Fast förlorar man mot Köping med 7-8 har man inget i eliten att göra.

Spaltmil

Hur många spaltmil har hittills skrivits om Mats Sundin? Oklart. Dock står det klart att det som skrivits om honom har blivit på bekostnad av Foppas fot. Det var länge sedan vi läste om den - tack och lov.

Heja Hudik

Hudik hockey kan med en bra spurt och lite flyt i andra matcher nå n plats i allettan. Gör de det blir resten av säsongen så mycket roligare. Hela Hälsingland gläds åt om distriktet har ett hockeylag i de övre regionerna.

Kalla

Kalla är tillbaka i spåren. Seger i comebacken efter förkylningsfrånvaron. Nu väntar vi spänning på hur det ska går för Hudiksvalls Daniel Rickardsson. Tar han en plats i demn svenska VM-truppen till Liberec? Bra resultat i helgen är avgörande.

Månskenshockey

Söderhamn IK:s damlag spelade sn premiärmatch på en månskensrink i Norrsundet i går. Visst, det blev förlust (0-7) men ändå en stor dag för både hockeyn i Söderhamn och Hälsingland. Det var dessutom en förlust med mersmak eftersom tjejerna tog för sg rejält. De försvarade sig bra och kan de dessutom få bättre udd på anfallsstötarna lär inte första målet dröja.

God natt

Örnkoll säger god natt från redaktionen i Söderhamn. Nya tag i morgon med bowling och damhockey. Snacka om varierat arbete!

Och till slut ...

... blev det ny förlust för Söderhamn/Ljusne hockey som förlorade med 1-3 mot Team Gävle.

1-2 efter två perioder.

MMS

1-2 mellan Söderhamn/Ljusne o Gävle efter två perioder av division 2-hockeyn.


Västerås ...

... mot Broberg blir det på TV på söndag. Inte sedan 1990 har hälsingarna besegrat västeråsarna. Det är det samma som en 17 matcher lång svit utan seger. Ett kryss har man klarat av däremellan, det var den 30 december 1990. Segern togs 6 januari samma år.

Sex

Sex hälsingar togs ut i den svenska VM-truppen i det mästerskap som avgörs i Västerås med start den 18 januari. Ett långt ifrån överraskande tips är att det blir Sverige Ryssland i finalen. Eller har Finland något att säga till om?
Hälsingarna i truppen är: Anders Svensson, Andreas Westh, Daniel Jonsson, Per Hellmyrs, Daniel Välitalo och Joakim Hedqvist.

Popa

Han heter Daniel Jonsson men kallas Popa. Nu har denne unge man tagits ut i den svenska VM-truppen i bandy. Mina kolleger och jag funderade på när det inträffade senast att en brobergare/söderhamnare lirade VM senast? VI hittade inte svaret. Gör du?

Söderala kl 14.15

MMS

Söderala kl 14.15


Sparken

Den gravt synskadade måldomaren i Rögle fick sparken, om än bara säsongen ut.

... och mer Tallinn

MMS

Mera vackra Tallinn.


Tallinn

MMS

Estlands huvudstad Tallinn rekommenderas att besöka.


Måldomaren ...

... i skånska elithockeylaget Rögle bör få sparken eftersom han missade - sparken.
Sparken som gav Rögle segern mot HV71, alltså.

Härligt sprakande lp


Efter sju sorger och åtta bedrövelser fick husets tekniske expert (inte jag) äntligen snurr på den gamla hederliga skivspelaren, en skotte (spelaren, alltså) som stått och samlat damm utan rätt nätkontakt tillgänglig. Ner stack jag i källaren och rotade fram en gammal Stevie Nicks-lp. Det lät helt underbart med kraftigare ljud(?) och det där lilla sprakandet som vi går miste om på cd:n. Förresten, Stevie Nicks, var tog den före detta Fleetwood Mack-medlemen vägen? Gick hon vilse i knarkets träskmarker?
Nej, jag tror inte det. Inte att döma av bilden ovan. Den är från 2007.

Moralbrist

En pappa skickade in sin tolvårige son i en matbutik i Söderhamn. Med sig hade sonen en tom ryggsäck som han fyllde med mat, bland annat fläskfilé. Sedan gick pappan före med en påse äpplen och betalade för dem, samtidigt som sonen skulle smita med. Men det gick inte. Den lika tragiska som pinsamma historien gick åt fanders.
Och det kanske var lika bra det.

Jag är en idiot

Mitt i en tugga på frukostmackan denna morgon kommer jag på det: Fan, jag missade att ta bort puffen på ettan. Puffen, en liten säljande text med bild på Söderhamns-Kurirens förstasida, handlade om att bowlingen har öppet hus på söndag. Problemet var att den texten plockades bort i sista stund till förmån för en sent inkommen bordtennisnyhet.
Då stod jag lågt i kurs på min privata lilla aktiemarknad.
Så, alla läsare som svär ve och förbannelse när ni inte hittar någon bowlingtext, det är mig ni ska skicka alla okvädningsord till. Det är jag som missat.
Plåster på såren?
Texten komer i morgon i stället.
Tror jag.

Bäckström


Gävlebördige Nicklas Bäckströms (th) Washington har vunnit 18 av sina 20 senaste matcher. Natten till i dag vann man mot Philadelphia.

Anfall mot skolor och Röda Korset? Jo.

Undrar hur många människor som fått sätta livet till i den vansinniga skiten som pågår mellan Hamas/Palestina och Israel? Oavsett så blir man ju fullkomligt vansinnig när israelerna skickar bomber mot Danmarks Röda kors-personal. De är tydligt utmärkta med Röda Korset-symbolen och ändå släpper de bomber där.
Och så passar man på att bomba en FN-skola också. Så, ja, bra Israel.
Och Hamas fortsätter med en dåres envishet att skicka raketer mot södra Israel och plötsligt kommer jag att tänka på den sandlåderetorik som kompisarna och jag hade i Karlstad när vi var fyra år.
På den nivån är det. Plus att det är en rejäl dos religion inblandad.

Knark

I Karlstad fann polisen knark och vapen - hemma hos en 14-åring.
Hmm...?

Kina i Sverige

Dragon Gate, kinesen Mr Lis stora byggprojekt intill E4:an vid Älvkarleby, ska följas upp med kinesiska satsningar i de tolv kommunerna i Gästrikland och Uppland. Det vore väl en sak om Dragno Gate var den enda satsningen, men varför ge plats för kinesisk kultur och historia när vi inte ens kan vår egen?
Varför kan inte kommunerna göra satsningar på sin egen historia och kultur i stället för på ett kinesiskt jippo signerat en man som gjort sina miljoner på myggmedel?

Inte som ett brev på posten

En postanställd i Alvesta har vittjat postsäckar på allt från smycken och kontanter till trisslotter och andra värdesaker. Jag hade kanske tur som fick slantarna från farsan före jul?

Små kronorna var lustiga att se

Är det inte lite "surt sa räven" i luften efter Småkronornas förlust mot Kanada i finalen av JVM-hockeyn? Eller var det gammal traditionell nordamerikansk buffelhockey som lönade sig?
Ja, jag vet inte för jag sov gott då.
Och ett silver är inte fel heller.

Sandviken

Om en knapp timme får jag den äran att bevaka elitseriemötet i bandy mellan Broberg och Sandvikens AIK. Gästrikarna från det hårt ansatta bruket har alltid lirat skojig bandy och det är ofta gasen i bott som gäller. Med det i bakhuvudet är det kul att veta att laget är ett av dem som står i tur att få inomhushall. Senaste Broberg gästade Jernvallen, annandagen, var det förmodligen sista gången lagen möttes ute. Nästa gång blir det i Göranssons Arena.

Ledsen

Jag blir bara ledsen när jag hemma i tevesofan får serverat det krig som pågår i Gaza. RUnt 500 döda - senast jag hörde.

Ved och fasa

Det är nu vedklyvandet i somras ger ränta! Pannan går för högtryck hemma och ger skön värme på ett sätt som elvärme aldrig kan ge. Fast på mornarna, innan pannan fått upp ångan, är det bistert. I morse stod termometern på - 16 ute och 16 inne.

Systemkamera

Vet någon något om Sonys systemkameror? Prisvärda?

Vad fick du ...

... för julklappar i år?

Hur går det?

Någon som har koll på Småkronornas och deras semifinalmatch mot Slovakien?

Vad konstigt ...

... att alla världens högerkrafter anser att det är Hamas och palestinierna som gör fel i konflikten på Gazaremsan och inte israelerna? Att Ulf Nilson i Expressen gör det är ju inte oväntat. Han tar ju alltid parti för israelerna och att Bush till slut faller över på israelernas sida är ju inte heller konstigt, eftersom han är så konservativ och enögd att det saknar motstycke.

Mer flydd sommar


Tempot var relaxat i Montenegro sommaren som flydde, men som snart är här i ny tappning, 09.

Montenegro


Sommaren som flydde. Här är en bild från fantastiska Montenegro sommaren 08.

Semla

En del bagerier har redan börjat sälja semlor. Tjuvstartar du?

Jihde

Hur många i släkten Jihde jobbar inom media nu?
Underlättar det att få jobb om man heter Jihde?

Mmm... at!

Pippifågel, hasselbackpotatis, rödkålssallad, vitlöksbröd och en flarra rött; jäklar vad gott. Till efterrätt en busenkel kaffedryck som räcker till tre-fyra personer: gör så mycket espresso att det fyller en sådan där man fryser iskuber i. Låt espresson svalna, häll den i iskuben. Låt det frysa. Lägg sedan de frusna espressobitarna i en tillbringare, fyll på med fyra och en halv dl lättmjölk (eller vad du har hemma) och fyra sockerbitar (eller strösocker som motsvarar den mängden). Kör rubbet i mixer eller matberedare i tre minuter. Slå upp i glas och drick.
Nå?

Körslaget vs andra program

Det lära vara Körslaget i kväll, men som vanligt är jag offside och kollar inte på något av alla dessa tävlingsprogram. Är de verkligen något att ha?
Jag tvekade länge på om jag skulle kolla eftersom körsång är en av svenskarnas största hobbys. Lösningen kom när tv:n, jo, vi har bara en tv och den är dessutom tjock, var upptagen. Värre då att jag missar JVM-semifinalen mellan Sverige och Slovakien. Juniorhockeyn är inte lika feg som seniorhockeyn.

Anthony Zimmer

Har du sett filmen Anthony Zimmer? En fransk film som jag tyckte var asbra. Eller, ok då, riktigt hufsad.
Förresten, har du sett del två av Vi hade i alla fall tur med vädret? Kan du rekommendera den?

Är du det och har du det?

Är du nöjd med julklapparna?
Och har du brutit nyårslöftet än?

FA-cupen

Engelsmännen kör vidare med sitt tahta spelschema. I morgon spelas de flesta matcherna och för de små lagen kan det vara en stor dag. I bästa fall fäller de något mer eller mindre stort lag, går vidare och lottas mot Liverpool. Det blir en oförglömlig match för spelare som till vardags jobbar parallellt med hobbykarriären i djungeldivisionerna.

Kanarieöarna!?

En bekant lyfter mot Kanarieöarna i morgon. Snittemperaturen i dag: 25 grader. Här går vedpannan för fullt för att få 20 grader inomhus. Skulle gärna slänga mig i Atlanten eller läppja på en drink i en swimmingpool en vecka. Fast, vad fasen, vad går upp mot en vinterpromenad väl påpälsad och sedan ta en kopp o´boy och en nybakad bulle? Inte mycket. Jag väljer härlig svensk bitande vinter i stället.

16-2 & 16-3

Hur kul är det när elitserien i bandy får de två resultaten? Inte alls. Ett riktigt bottenbetyg åt en sport som vill uppåt. Edsbyn gjorde 16-2 på Villa och Sandviken smällde in lika många mot Örebro. Det är bara fem, sex lag som kan hävda sig i högsta serien.

Generöst, SEB

Tre kronor, så mycket fick jag i ränta av SE-Banken för 2008. Jag tycker det var generöst av banken vars högsta höns, Falkengren, tjänar så mycket pengar att man häpnar.

Trist, Södergren

Anders Södergren, ex-hälsingen, har drabbats av ytterligare ett bakslag. Det är ryggen som krånglar och därför avbryter 31-åringen Ski de tour och tar i stället sats mot VM.

Året ...

... som skulle bli ett sunt år vad gäller föda inleddes med - pizza.

Promenad

Det nya året ska innehålla längre promenader.
Men jag börjar i morgon.

RSS 2.0