Bloggaren Örnkoll ...

... önskar alla ett Gott slut och ett Gott nytt år!

Raketer

Undrar hur många hundar som kommer att få men för livet av alla nyårsraketer och undrar hur många människor som kommer stt skjuta bort fingrar och syn på sig själva på grund av diverse pyrotekniska prylar?

Misshandel x 2

Läst på arbetarbladets sajt, dels vid midnattt: "45-åring slog sin flickvän", dels klockan 09.26: "man slog sin flickvän".
Varför?
VARFÖR?

Pinsamt

Pinsamt att Steven Gerrard inte kan gå ut och fira en seger utan att hamna i trubbel. Bara han döms på samma sätt som alla andra britter och inte får en rättslig gräddfil.

Vancouver & Sudden

Nu får vi läsa om Mats Sundin varenda dag en tid framöver. Kvällstidningarna punktmarkerar honom och inom en vecka skulle jag komma att käkas - om jag vore kvällstidningsläsare. Men sedan den dan jag lämnade Aftonbladet har jag inte köpt tidningen en enda gång. Det känns skönt.

Sju miljoner ...

... kronor vann en Täbyfamilj på stryktipset. Vem det är är okänt, men personen stegade häromdagen in på Svenska Spels kontor i Visby med vinstkupongen. Det roliga är att det kom till någon som verkligen behöver slantarna och som säger sig första ska betala av på skulder och sedan unna sig lite extra saker.
Själv vann jag 19 kronor på lotto och 35 på V75.

0,114 ton

Jag hade som nyårslöfte för 366 dagar sedan att vågen i slutet på december 2008 skulle stå på 100 kilo. Dessvärre har den fastnat på 114 kilo. Men jag ger mig förstås inte utan kommer att klara det det kommande året.
Tror jag.

Wikegård

Jag hyser den största respekt för SVT:s hockeyexpert Niklas Wikegård, men när han håller på med personangrepp på hockeyspelare, då blir det bara pinsamt. Färjestads nyförvärv Dick Axelsson fick höra det här i dag: "Killen ingår inte i begåvningsreserven. Studieskulderna kan ju inte vara alltför höga”.
Nej, det stämmer säkert och det kan bli ett problem den dagen han slutar med hockeyn. Men i dag behöver han knappast höra det, allra minst som Wikegård kallar honom "problembarn".

Kina-OS

Rapporter når oss att vardagen kryper på kineserna igen. Det betyder stängda webb-sajter och begränsade möjligheter till demokratiska yttringar. Är det någon som är förvånad?

Tre sekunder

En engelsk amatörfotbollsspelare fick rött kort - efter tre sekunder. Nytt rekord alla kategorier. Av proffsspelarna innehas rekordet av en Bolognaspelare som väntade ytterligare sju sekunder innan han fick syna den röda ostskivan.

En tanke till ...

... alla dem som firar jul- och nyårshelgerna i ensamhet tycker jag att vi bör skänka. Det finns de som vill vara ensamma, men det finns väldigt många som inte vill det.

Nyårslöfte

Kan toalettpapperstillverkare världen över ge som nyårslöfte att de inte får göra muggrullarna smalare än vad de är i dag och inte heller kortare? Ok, tack. Snart går det inte att se skillnad på toarullarna och tandtråden.

Stackars Broberg

Det går inte annat än tycka synd om Broberg som gör två eminenta matcher på raken och för det belönas med noll poäng. Visst, det kan tyckas dåligt att missa två straffar i matchavgörande ögonblick, men en straff i bandy är väl lite lotteri?
Då bör Broberg ha lite flyt igen längre fram.

Religionen ...

... skördar offer i Israel och Palestina. 229 döda under ett par dagar. ch dessutom lovar israeliska ministrar att de ska inte nöja sig med luftoffensiv, de ska även anfalla på marken.
Och snart skriver vi 2009.

Grötincident

Jag vände ryggen åt grötkoket i exakt tre sekunder. När jag vände ryggen mot grötkoket igen var det mjölk över hela spisen, ja, det hade till och med hunnit börja rinna ner på golvet och en liten stril in mellan spisen och köksskåpet.
Alltså stämmer det att vatten kokar vid 100 grader och mjölk när man vänder ryggen till.

Kära lag

Mitt kära engelska fotbollslag har det tungt. man fick inte ensavsluta julen med att på vad engelsmännen kallar Bxing Day, vinna en match. Puuh.

Från julbord ...

... till skrivbord. Eftersom det är vanlig lördag i morgon måste vi murvlar kliva in och göra rätt för oss eftersom det landar en tidning i brevlådan. Därför var det bara att kliva i väg och starta dagens hästpass klockan 10.30, för at hinna sammanfatta det lilla, men ändå, som hänt över julhelgen och se över vad som skulle in. Sedan resa ner till Sandviken för bandymumsmums. Så bra var mötet mellan Sandviken och Broberg.
Vi, fotografen och jag, hann också slinka in och syna mellandagsreahysterin på Valbo köpcentrum. Det är inte klokt att folk har så mycket pengar kvar att de kan knalla in och handla tv-apparater för flera tusen kronor!
Efter matche hem igen och skriva och redigera ihop det som dunsar ner i brevlådan på lördag och som du kanske just läst eller ska läsa.
22.15 - slut i alla bemärkelser.

Ok, jag medger

Jag medger att jag åt några köttbullar för mycket, tog en sillbit mer än vanligt, lite mer risgrynsgröt än vad som är riktigt bra, att en och annan korv extra hamnade på tallriken och att allt annat också plockades på tallriken i aningen överflöd. Men, fan vad gott det är med julmaten!
Och en kall öl och en liten blank.
Mmm.
Och det fina i kråksången är att det finns en del rester kvar av allt det goda i åtminstone en dag till efter annandagen.

Bloggaren Örnkoll ...

... önskar alla läsare en
GOD JUL!

Ogillad

Sean Avery, tidigare Dallas men i dag klubblös, fick det trista omdömet "mest ogillad i NHL". När spelarna för ett år sedan röstade fick han 66 procent av rösterna.
- Man gillar Sean Avery ungefär lika mycket som man gillar att ha med en skallerorm på en picknick, sa en tv-kommentator.
En del jämför honom med fotbollsspelaren Edgar Davids som var den enda som kunde starta ett slagsmål - i ett tomt omklädningsrum.

Köttbullar

Köttbullarna är rullade och stekta! Kunde inte motstå att stoppa en - ok, det blev två - i munnen på momangen. Så vitt jag vet var det inga E-tillsatser i de bullarna ochdet gör dem inte mindre goda. Bojkotta köpeskiten och rulla några egna.

Skiter jag i

En elektronikkedja flaggar för sin rea som startar på - juldagens morgon. Ja, men hallå, kan vi inte ge folk lite julefrid och strunta i shoppandet mer än en dag? Jag skiter i deras rea och alla andra äckliga butikers rea med för den delen. En ren och skär bojkott, alltså.
Däremot åker jag i tjänsten på bandy på annandagen. En fin tradition som ska bli kul att få se för andra året på raken.

Dags

Det är dags att handla det sista inför julen: alla klappar och maten. Fast först måste lönen komma och det gör den i morgon - när jag jobbar. Presentkort och lotter kanske blir lösningen.

Kyla

Härligt med lite midvinterköld i Hälsingland. Ok, minus sex grader i alla fall.
Och inga myggor.
Och ej heller några fästingar.

1:a/2:a

Jag hade halvgardering etta/två på stryktipsets kvällsmatch. Därför blev det förstås kryss och med kvitteringen inskickad i 90:e minuten. Därmed bidde det nio rätt. Har vi varit med om det förr? Jo.

Översvämningen ...

... är under kontroll. Skönt att slippa vada ner i källaren denna morgon. Nu blir det pumpinköp från postorderfirman Jula, för det kommer att bli översvämningar fler gånger i denna trakt. Var så säker..

Bajen inga problem

Hammarby lyckades inte rubba Edsbyn i dagens elitseriematch i bandy. 6-4 till hälsingarna som blir oerhört svåra att flytta från SM-tronen - tror jag.


Göta Petter

Petter Hansson och hans franska ligalag behåller sin förlustfria svit i ligafotbollen. I går vände man 0-1 till 2-1 under de sista sjutton minuterna och ligger tvåa efter Lyon. Detta alltså med en back skolad i Hälsingland i laget. Stort var ordet.

Två poäng

Vad Söderhamns UIF:s pingisherrar kan vet vi, men även damerna lirar som bekant i elitserien. I dag snodde de åt sig två poäng i det första länsderbyt på elitserienivå. De slog nämligen Fridhem/Urnan, men var dessvärre chanslösa mot Spårvägen.

Kris

Den ekonomiska krisen personifieras allt tydligare: aldrig har så många hamnat hos kronofogden och aldrig har så många sökt skuldsanering. Det är kris, verklig ekonomisk kris.

För en vecka sedan ...

... satt jag på Porman Road i Ipswich och kollade livefotboll. I dag fick jag nöja mig med fjärrkontrollen och texttv.

Plus - och minus

Ena dagen plus tre, nästa minus tre och spätt och brytjärn för att ta sig in i bilen. Och en deimeter vatten i källaren eftersom den plötsliga kölden gör att vätan inte kan rinna undan.
Kul jul.

Har du ...

... valt gran, lagt in sill, rullat köttbullar, strukit julgardinerna, planerat in besöket hos svärmor, köpt alla klappar och städat huset?
Bra, för nu är det bara fyra dagar kvar innan tomten knackar på.

Höjden av...

... effektivitet?
Svar: bandylaget Västerås som hade fem chanser mot Broberg och satte tre. Broberg hade sju chanser och satte två. Därför firar VSK jul fyra poäng före Broberg efter 3-2 till västmanlänningarna på Hällåsen i går kväll.
Roligast: Att både Jonas Engström och Adam Gilljam plockats ut i P19-landslagstruppen.

Trist jul

En insändarskribent i Aftonbladet uttryckte sin uppgivenhet inför julen såväl som - livet. Pengarna räckte varken till mat och dryck eller julklappar till barnet. Tandläkaren fanns inte en chans att gå till, så kvinnan kunde bara tugga på ena sidan.
DET är verklighetens kris. Den kris som somliga skribenter fått oss att tro att vi beinner oss i de senaste veckorna är bara en stor jävla skenkris.

Dubbelt så fort

British Mail heter Englands motsvarighet till Posten. En undersökning visar att de engelska brevbärarna går 2 mph, men nu kräver arbetsgivaren att de ska gå 4 mph. Facket protesterar och anser det orimligt. Jag frågade själv en engelsk kvinna vad hon tycker:
- Posten kommer väldigt sent på eftermiddagen.

Hudik Hockey & Ljusdal BK

Hudik hockey har inte gett upp platsen i allettan. 5-4 i går och hoppets finns fortfarande kvar. Sämre går det för Ljusdals BK som torskade mot Falun och halkar efter i allsvenska bandyn.

Gurkor

I morgon kommer gurkorna från Västerås till Söderhamn. Frågan är om inte söderhamnarna kan knapra i sig dem och skapa förutsättningar för en spännande annandagsfajt mot Sandviken?

Brink

Hudiksvallsbördige Jörgen Brink har hittills slutat 57:a och 102:a i två världscupskidskyttetävlingar. Lägg till det att han sköt och åkte bort Sverige i stafetten i lördags och ni inser hans status i skidskyttekretsar. Hur länge tänker han hålla på? Och hur länge är han landslagsmässig?

KNOCKOUT

214 centimeter långe och 150 kilo tunge Nikolaj Valujev, ”The beast from the east”, blir näste motståndare för Evander Holyfield. Hur kan amerikanen vara så korkad att han, 46 år gammal, riskerar hälsa och liv för en sudd med pengar? På lördag blir fajten om WBA-titeln i schweiziska Zürich.

Tomten snart här

Sex dagar kvar innan tomten bankar på dörren och senapen breds på skinkbiten. F-n, vad fort det gått. Kan nån tala om var perioden från 1 november till i dag tog vägen?
Eller är det ålderstecken när man säger att tiden gått fort?

Trist Bergsjö - grattis Mohed

Bergsjös damlag, som ramlade ur division 2-fotbollen med buller och bång, tackar nu även nej till sin division 3-plats. Det i sin tur betyder att Moheds lag 2 får ta den vakanta platsen i trean och därmed får ytterligare chans att stärka sin verksamhet ute på Lägervallen. Tänk om Mohde kan ge Team Hudik en match när gräsrektanglarna står gröna och präktiga i vår, nåja, i sommar i alla fall.

Bandyn het igen

Plötsligt börjar de ryska pengabuntarna tryta och svenskarna som lirar därborta börjar vända hem. Det tackar vi för och ser fram mot många fina annandagsderbyn. men först klämmer vi fredagens omgång då bland annat Broberg möter Västerås hemma på Hällåsen.

Vet Bobben mest?

Om sportkollega Bo "Bobben" Wellander vet mest vet vi inte än på ett tag. Dock vet vi att han i morgon styr mot SVT:s studior i Stockholm för att spela in ett avsnitt av Vem vet mest? Jag tror han kan gå långt och därmed blir dagen i inspelingstudion tillsammans med Rickard Olsson lång, riktigt lång.
Come on, Bobben!

Skönt

Jag skrapade just av lite kött från vänstertummen. Detta när jag drog den mot tejprullens rivhållare. Jag rekommenderar det inte.

Nekades åka buss

Två flickor, sex och nio år gamla, slängdes häromdagen av en SL-buss i Västerhaninge. De tvingades sedan gå flera kilometer innan de nådde hemmet. Orsak: den ena flickan saknade biljett. Dock ska barn under sju år åka gratis om de åke med en betalande person. Med andra ord så gjorde SL fel.
Och även om de unga tu hade gjort fel hade det förstås varit lågbegåvat att hindra två så unga personer att resa.
SL verkar lika smidiga som SJ

Nikita

Nikita Fouganthine, tidigare känd som Juha Valjakkala, blir villkorligt frigiven. Det betyder att en människa som förkortade livet för tre människor i Åmsele 1989 kommer att vara en fri man i februari. När han släpptes fri på prov i våras hann han med att rymma och köra bil lite väl vårdlöst. Det känns tryggt att ha honom på vägarna och trottoarerna igen.

Nyårslöfte

Kan media-Sverige lova mig en sak: att vi slipper läsa en text om Peter Forsbergs fot varje dag under 2009. Skriv när han bestämt sig för att spela. Eller inte spela.

Lönechock

Gianluigi Buffon motar fotbollar och anses göra det bättre än de flesta i världen. Men att han därmed skulle vara värd 1,4 miljarder kronor är väl att ta i. Det är nämligen summan Manchester City ska behöva slanta upp för att köpa loss och avlöna honom de närmaste fem åren.
Sjukt var ordet.

Wallander

Kollade BBC One häromkvällen när plötsligt Wallander dök upp på 42-tumsskärmen. Det var ingen mindre än Kenneth Branagh som gestaltade den skånske polisen. Annars insåg jag mest att svensk TV kopierat en hel del från BBC. Där fanns t ex förlagan till Snacka om nyheter och Let´s dance. Allt på bästa sändningstid.

Jultomtens fru

Ved du vad Santa Claus fru heter?
Merry Christmas.

Bandy vs cricket

Försökte förklara vad bandy är för min engelske värd under vistelsen i Ipswich. Jag nådde lika långt i min förklaring som han gjorde när han skulle förklara cricket för mig.
Inte långt alls.

Störst?

Samtal mellan två engelskspråkiga flygvärdar på en Ryanairflight mellan Londonflygplatsen Stansted och Nyköping/Skavsta, fritt översatt till svenska:
A säger: - Jag har varit på de två största flygplatserna i Europa, Schiphol och Charles de Gaulle.
B säger: - Men flygplatsen i Amsterdam är större.
Till saken hör att flygplatsen i Amsterdam heter Schiphol. Detta sagt av två flygvärdar för Ryanair!
En stund senare, när de kommit fram till att flygplatsen i Amsterdam sannolikt var Schiphol::
B: - Flygplatsen i London ... eh, vad är det den heter ...? Den är ju ganska stor också.
A: - Eeh...?
B: - Heathrow är det va´?
A: - Ja, just det.
Man undrar hur väl bevandrade i flygplatskunskap personalen på det irländska bolaget är.

Å, ä och ö

I Sverige igen och plötsligt blir allt så mycket lättare. Som att ansvända bokstäverna å, ä och ö när man bloggar. Därför kan man skriva snö vilket annars hade blivit sno. I England hade man ingen snö, men bilisterna var ändå uppstressade över att det var nollgradigt och lite frost på vägen och värdinnan i familjen jag häklsade på ringde till maken och sa: "I´m really late today, the weather is bad."
Allting ÄR relativt, alltså.

Sverige

Vänder åter till Hälsingland i morgon. Skönt!. Kan fish o chips o pints nu. Vill hem till hälsingeostkaka nu.

Torsk

Regn i sidled och forlust med 1-2. Trist? Visst, en aning, men anda otroligt fascinerande att se engagemanget och kunnandet hos 20 000 Ipswichbor som forsokte heja fram sitt lag i nast hogsta ligan.
Jag vill hit igen, men da se Premier league.
- Det drojer nagra ar, som en supporter sa.
Jag har talamod.

Kris i publandet

De engelska pubarna tvingas sla igen far jag veta pa ett utmarkt BBCprogram. Den alltid sa valsmorda engelska pubmaskinen har fatt grus i maskineriet. Orsak: stigande ravarupriser och billiga lagbudgetoler i biololighetsaffarer. Det gor att folk sitter hemma och dricker i stallet.
Annars i dag i fotbollens, cricketens och fish` n chipslandet: en snabblektion i just cricket av en riktig engelsman. Det ar som jag trodde, en match kan ta fem dagar eftersom de ska dricka te lite da och da. I ovrigt begriper jag ingenting. Lika lite begriper jag hur folk kan och vill bo i London. Sa mycket folk och bilar var det lange sedan jag sag under loppet av tva timmar. Aningen annorlunda jamfort med Sockenvagen i Soderala.
Men Tate Modernmuseet imponerade som vanligt. En gammal industrilokal har blivit museum: genialt.
I morgon ar det matcdags igen. Ipswich spelar mot Cardiff pa Portman Road och det vattnas i munnen. Har last pa i tidningarna och det ar otroligt vilken bevakning spelare utsatts for.
Forresten, ska vi saga 3-0?

Sa satt jag plotslig dar

Ja, de har som bekant inte alla bokstaverna i England, men slang dit lite prickar har och dar sa ska ni kunna ta del av en rapport fran residensstaden i Suffolk i East Anglia, Ipswich.
Kom hit totalt utpumpad. Sa ar det nar man reser med det irlandska flygbolaget. Det ar lite som att aka buss fast i luften. Vanner gav mig en kort inblick och rundtur i staden Ipswich. Efter en shepperds pie och tva pint var det dags att se det engelska fotbollslag som jag foljt sedan 1978.
Det var riktig engelsk kansla over att kliva in pa en pub, komma in i matchstamning och sedan kliva in pa Portman Road.
Stamningen var imponerande! Min gode van har arskort, 2 meter fran sidlinjen och fyra meter fran gasternas avbytare/managers!
Knappt hade vi hunnit satta oss forran Bristol City, ni vet dar Janne Moller en gang var malvakt, hade gjort 1-0. Ipswich jobbade sig in i dusten och i borjan p[ andra gjorde man tre mal inom loppet av nio minuter. Stadion exploderade och jag fick ett lyckligt slut pa mitt forsta besok pa Portman Road. Jag hade dessutom fatt en harlig inblick i den engelska fotbollens vardag.
I dag ska jag traffa klubbrepresentanter. Det ska mynna ut i ett reportage i Halsingetidningar. Och, forstas, dar kommer det forstas en till rapport fran lordagens mote mellan Ipswich och det walesiska laget Cardiff.
Nu ger jag mig ut i 110 000-invanarsstaden Ipswich, dar solen skiner.
Om bara en for stunden.

Mot England

Nu styr jag mot England för fyra dagars frossande i fotboll och museer. Englandbesöket kom till genom arbetskamraters och vänners försorg. De samlade pengar i en fotboll, pengar som ska räcka till två besök på Ipswich hemmaarena Portman Road och en tur till London och besök på museet Tate Modern.
Lägg till det en arbetsinsats som ska mynna ut i ett reportage från den engelska fotbollsarbetarens vardag i den näst högsta ligan. Ska försöka rapportera därbortifrån.

Vem är du?

"Vem är du?"
"Varför läser du den här bloggen?"
En kollega tyckte jag skulle fråga läsarna vilka de är och varför de knappat sig fram hit.
Nu är det gjort och ordet är ditt.

De stora förlorar

Lika kul som det är att det lilla tyska ligalaget Hoffenheim leder Bundesliga, lika kul är de att det kärvar fö Ream Madrid i spanska ligan. Inte för att jag har något emot Real Madrid, men det är väl precis vad fotbollen behöver, att underdog-lag vinner och rör till det. Att Sevilla vann borta mot Real Madrid var ingen knall men ändå en överraskning och nu väntar vi bara på att Barcelona åker på torsk.
Idrott över hela världen behöver segrar för mindre och finansiellt svagare lag, annars blir idrotten alltför förutsägbar och ointressant. Det går till och med så långt att jag kan säga tt det är jäkligt kul att Rögle ger de stora på käften i svenska elitseriehockeyn.
Bara de inte slår Färjestad i kväll.

Bäste före ...

... är passerat för länge sedan vad gäller Janne Loffe Carlsson. Det står klart sedan han under ett par helger har besökt Hälsinglands stora julshower. I lördags var han i Bollnäs och det var alldeles för mycket plumpa historier och skämt om "kärringar" och invandrare.
Julshowen i övrigt? Spännande att höra Eldkvarn som aldrig har hört till mina favoriter, men som gör skaplig musik. Fast Plura har fortfarande en gräddtårtsbit i svaljet och låter som han alltid gjort.
Imponerande av Martinus Eriksson att ordna och sy ihop flera mastodontjulshower för flera tusen hälsingar. Inte utan att jag blir sugen på att besöka Rockweekend i Kilafors nästa år.

If ...

... heter ett annat försäkringsbolag som inte betalar ut försäkringspengar i första taget trots att de borde. För vilken gång i ordningen de var med i konsumentprogrammet Plus vet jag inte, men tredje som jag vet om. En man hade fått sin bil stulen på en parkering, men If vägrar att betala ut eftersom de hävdar att mannen gjort ett försäkringsbedrägeri. De vill inte heller polisanmäla honom för bedrägeri, utan hävdar bara att bevisen inte räcker.
Ridå.


Mobilen söndertuggad

Vi vet inte om vovven blir grinig när någon av telefonerna ringer, men hon har under alla förhållanden knipsat av den fasta mobilen två gånger och använt den mobila som tuggben en gång. Och när djur tuggar på mobiler, då gäller inte försäkringsbolaget Folksams försäkring. Varken hem- eller drulleförsäkring gäller och man känner sig förstås bara trött och uppgiven.

Inga munskydd

En division 2-match i ishockey i Värmland stoppades sedan flera spelare i ena laget saknade munskydd vilket är ett måste på unga spelare. När laget inte heller lyckades skrapa ihop hjälmar med galler på fann domaren för gott att bryta matchen.

Härligt, Jonsson!

Va ´gôtt att Helna Jonsson sköt prickfritt och åkte lagom snabbt och vann vc-premiären i skidskytte i Östersund. Klurig sport det där. Måste, som jag sagt tidigare, vara som att springa runt Kurirenhuset två varv och sedan trä en tråd i en synål. En synål med minsta öppning.

Så där ja ...

... nu börjar Färjestad närma sig elitserietoppen och ordningen börjar återställas. Dock; chefen är fortsatt väldigt tyst om HV71.

Gud och klimatkrisen

Ärkebiskop Anders Wejryd skriver i ett inlägg på newsmill.se att med Guds hjälp klarar vi klimatkrisen.
Det låter troligt.

Jag är idiot ...

... på datorer och för den delen telefoner. Därför har jag ännu efter en månad och två veckor med ny telefonjävel lyckats klara av att göra det jag vill kunna göra med den: ladda hem musik. Jag förklarade för supporten nyss att jag är tekniskt på en sjuårings nivå. Då kom jag och tänka på alla sjuåringar som är fulländade tekniker på all ny teknik och rättade det till att jag är på en treåings nivå.
En lugn och sansad kille på supporten förklarade hur jag skulle göra. Jag återkommer när första låten är nerladdad.

Chefen ...

... håller nollan än så länge. Efter att ha mött honom i tennis och i dag i badminton sammanlagt fyra gånger har jag ännu inte lyckats ta något set.
I dag rörde jag mig från och till som om jag var utrustad med dykarskor, men det blir bätttring redan nästa gång, och då klår jag honom.

Vad tycks?

Är den nya bloggen snygg eller ful?
Tyck till!

Det hade ...

... börjat mörkna när jag cyklade till jobbet och det var kolsvart när jag trampade hem. Nota bene, det gör mig ingenting, jag bara konstaterar att cykellykta och pannlampa är ett måste i dessa tider. Hade jag inte dem hade jag cyklat ut på åkern för länge sedan.

Lägenhetsbyte med pengar

Var i färd med att byta en lägenhet i Sundsvall mot en i Stockholm. Ett svar på annonsen jag hade på Blocket löd i stora drag att det skulle vara pengar inblandade. Underförstått skrev den som var intresserad av min lägehet i Sundsvall att hon ville ha pengar, annars fick det vara.
Jag läste svaret som fan läser Bibeln och skrev att jag minsann inte ville ha några pengar för min lägenhet. Det var under min värdighet. De svarade aldrig.

Petter

Petter Hanssons franska klubb Rennes ångar på i toppen på Ligue 1. Laget ligger nu tvåa efter omöjliga Lyon med Kim Källström i laget. Men fortsätter Rennes, huvudstad i Bretagne i nordvästra Frankrike, att vara lika svårslaget kanske de kan ställa till det i toppen.

RSS 2.0