Snabba poliser

Italienska polisen i Lazioregionen har fått en Lamborghini. Med 560 hästar ska den göra 333 km/h och därmed ska tjuvar snabbare plockas in.

170 000 000 ...

... alltså etthundrasjuttiomiljoner kronor, så mycket får Daniel Alfredsson för at spela NHL-hockey i Ottawa i fyra år till. Helt jävla vansinningt tycker jag.

Dolph

Skådespelaren Dolph Lundgren hotar med att göra en Arnold Schwarzenegger och bli politiker. Han hävdar att han skulle kunna bli en bra statsminister, enligt Expressen.
Huvaligen.

... och så gör vi mål igen

Färjestad leder med 2-0 mot Djurgården efter halva matchen. Nu tror jag marschen uppåt börjar.

Skottlossning

I Rinkeby vaknar invånarna till skottlossning denna onsdagsmorgon i slutet av oktober. En människa får nära på sätta livet till och man kan inte undgå att undra vad som får människor att tycka så illa om varandra att de vill förpassa varandra till evig vila?

Trista sidor av myntet

Två nederlag i slutet på oktober: flygbolaget Sterling packar ihop och visar den ena sidan av det kapitalistiska myntet. På Arlanda står resenärer och försöker boka om - eller ställa in.
Det andra nederlaget: Ärtemarks IF lägger ner veksamheten i bordtennisens elitserie. Knappast ett styrkebesked från pingisens högsta serie.

Smakprov

Vill bara ge er ett smakprov på en bloggkommentar jag fick apropå att jag placerade ett fotbollslag i fel serie. Så här skrev en nyanserad och - förstås - anonym läsare:

"VSK har inget med superettan att göra! håll er till bandyn era jävla bönder! Det enda ni är bra på är skriva bakom skärmen eller köra traktor bland era kor."

Syrianska

Ber än en gång om ursäkt för att jag den 23 oktober skrev att Västerås mötte Assyriska i fotbollsettan. Det blogginlägget handlade om var att jag gav mitt stöd till VSK och inte till motståndarlaget, Syrianska FC, vars supportrar "lagt sig i matchen".
Men jag skrev felaktigt att VSK:s motståndare hette Assyriska, men de spelar ju i en serie snäppet upp. Syrianska var det VSK mötte. Och för sådana felaktigheter är det väl inte mer än rätt att man blir kallad "jävla gurka", "psykopatjävel" och "jävla idiot".
Härligt!

Att hålla på lag

Det är ibland tungt att ge sitt hjärta till ett lag, till en idrottsperson eller liknande. För när de förlorar gör det lite ont i det lilla idrottshjärtat ett tag. Ta lilla Degerfors till exempel. Nu har det gamla brukslaget ramlat ner i division 1 och man undrar om de någonsin under en annans livstid kommer att spela just så mycket högre igen.
För hur lätt är det att locka folk att sparka boll i en bygd där väl i princip bara macken och pizzerian är det enda som erbjuder arbetstillfällen?
Hoppas jag har fel.

Långkallingar

En gammal postiskollega undrade om jag tappat hårdheten totalt eftersom jag skrev att jag börjat med långkallingar redan i oktober. Som brevbärare gick man utan långkallingar tills den fösta snön föll. Det är så sant, så sant, Tomas Fyrh. Åldern, kanske?

Färjestad

En vass läsare undrade varför det var ett tag sedan jag skrev om Färjestad. Förklaringen kan väl ligga i trakterna kring att "de spelar så uselt att de inte är värda att skriva om". Stryk mot skåningarna från Rögle, två gånger om dessutom.

Ett tag sedan ...

... var det sedan jag skrev. Har varit i huvudstaden på 35-årsfestligheter och släktbesök. Att som novis på Stureplans uteliv få göra ett besök på Blue Moon Bar var kul. Massor med folk, 120 kronor i entré och en champagneflaska för 19 600 kronor. Den köpte vi - inte, förstås. Visserligen fick man en 15-litersflaska men vi valde de billigare för 1 500 kronor.
Och så var det känt folk där, berättade man för mig som varken tittar på såpor eller andra reklamfinansierade nöjesprogram.
Förmodar också att det var det så kallade fina folket där, åtminstone gick det att göra den tolkningen utifrån klädseln.
Under alla förhållanden skönt att vara hmma i Hälsingland igen.

Stormen

Stormen hänger i. Skön medvind på den gamla och oväxlade cykeln till jobbet, djävulsk motvind på vägen hem. Snart anfaller snön och kylan; långkallingar på inom kort.

Fyllskalle

Bandycupen i Ljusdal är inledd. För en åskådare blev det för mycket - alkohol. Han avvisades från IP i Ljusdal, återkom och uttryckte sig rasistiskt mot ungdomar vid ett av insläppen till arenan, skriver Ljusdals Posten.
Pinsamt.

Massafabrik

Massafabriken i Norrsundet, mellan Gävle och Söderhamn, stänger redan den 15 november och dessutom går de anställda miste om sin bonus på upp till 4 000 kronor per skalle. Var det någon som hade trott att en simpel arbetare skulle drabbas annorlunda?

Ingen tebjudning

Nya Bond-rullen Quantum of solace verkar inte vara någon tebjudning enligt Aftonbladets recensent Jan-Olof Andersson. Actionscenerna avlöser varandra och för oss Bondfantaster vattnas det i munnen.

Brian de Palmas ...

... film om USA och Irakkriget retar upp det konservativa och republikanska USA. Somliga amerikaner har anklagat honom för landsförräderi när han presenterat sanningen om landets insats i Irak. Väntar otåligt på att få se den filmen.

SVT

Onsdagar klockan 20.00 startar högtidsstunden i Sveriges television: först Uppdrag granskning, följt av Plus. I går tog Uppdrag granskning upp vägbygget Förbifart Stockholm som verkar vara rena idioprojektet ur miljö- och hälsosynvinkel. Prislapp: 25 miljarder, minst.

På Plus pulvriserades Solresor som placerat folk på hotell som varit rena rucklen när de betalt för lyx.

P-vakt

Gävle kommun söker parkeringsvakter. Undrar hur många som söker en sådan tjänst.

Bonde söker ...

... rimligtvis hjälp om det går så långt att vederbörande slår ner en djurskyddsinspektör och hotar den andra.

En bonde i Nordanstig blev rasande när inspektörerna kom för att se om den anonyma anmälan mot honom stämde. Enligt den skulle ett av hans får ha ett brutet ben. Det stämde, och mannens humör rann över. Detta skriver Hudiksvalls Tidning.

Järvsösopor

Hur är folket funtat? I Järvsö har folk slängt sopor, avfall och schaktmassor i ett skyddsområde. Följderna kan bli, skriver, Ljusdals Posten, att grundvattnet smutsas ner inom en tioårsperiod.
Har folk bemödat sig med att lasta bilen och släpet med skräp kan man väl köra det dit där det hör hemma - på tippen.

Bra, VSK

Västerås sportklubb missade kvalplatsen till superettan med en poäng. Den poängen kan man mycket väl ha missat mot Assyriska vars supportrar såg till att matchen mellan Assyriska och VSK blev avbruten sedan stollarna invaderat plan och betett sig som svin. Svenska fotbollförbundet hävdade att slutresultatet, 1-1, skulle stå sig trots att övertidsminuter fanns kvar och peta in en segerboll på.

Därför överklagar man förbundets beslut och hävdar att man ska tilldömas segern med 3-0. Händelsen är en parallell mellan Danmark-Sverige för något år sedan då Sverige tilldömdes segern med 3-0.

För en gångs skull håller jag på VSK.

Politiker i stöten?

Jimmy Nordin, ni vet kulstötaren som gjort sig känd både för långa stötar och annorlunda utspel, vill starta ett parti, ett politiskt parti. Han har tröttnat på alla "kokosnötter till politiker" och säger sig sikta på fyraprocentsspärren. Bland sina politiska engagemang märks just nu irritationen mot att Gävle vill bli kulturhuvudstadsår.
Jimmy Nordin börjar alltså om på ny kula.

David ...

... med efternamnet Beckham ska sparka boll i Italien resten av säsongen med start i januari. Han lånas ut från Los Angeles Galaxy till Milan som säger sig ha gjort både en spelar- och pr-kupp. Och fru Beckham får lite nya modeaffärer att shoppa i.

Varma vindar

Det blåser varma vindar inom bandyn, i alla fall för dem som ska göra is till planerna. Därför är det bekymmersamt inför World cup-bandyn som inleds i morgon, skriver Ljusdals Posten.

Namnpublicering

Är det rätt av tidningen Norrländska socialdemokraten att publicera namn på den 50-årige man som slagit ihjäl 29-åriga Carolin Stenvall?

Åtal

I dag åtalas den bandyspelare från Hälsingland som i somras slog en människa i ansiktet. Personen åtalas för misshandel. Har idrotts- och nöjesstjärnor större ansvar än "vanliga" människor och bör de undvika att dricka om de vet att ölsinnet är dåligt?

Skåningar

Med en av matchens sista sparkar gjorde Limhamn/Bunkeflo 1-1 och förpassade därmed Degerfors under det streck man för ett ögonblick var över - nedflyttningsstrecket. Nu avgörs allt i sista omgången. Där kan faktiskt Limhamn/Bunkeflo och Jönköping knopa ihop ett kryss och på det sättet spela bort värmlänningarna från superettan - om inte de grejar Brommapojkarna borta ... För visst behövs det ett  Värmlandslag i den näst högsta serien?

Goa gubbar

Örgryte är åter i allsvenskan i fotboll. 3-0 hemma mot Väsby tog laget upp igen. Kul för en anrik klubb, men trist för elitfotbollen som blir mättad på västkustlag.

László blir vildare

László Gönczi, ledamot för miljöpartiet i landstingsfullmäktige, lämnar sitt parti och blir politisk vilde. Allt tydligare ideologiska skillnader anger Ljusdalspolitikerna som orsak. Droppen som fick bägaren att rinna över var mp:s extrakongress i helgen.

Bensinrea

Måste bara hämta följande notis från sajten E24:
"Bensinpriserna har sjunkit något sedan toppen i somras. Eller vad sägs om 68 öre per liter. Det visade sig vara för bra för att vara sant. På en bensinstation i Wisconsin, USA, annonserades det att bensinen skulle kosta 3,43 dollar per gallon. Men vid pumpen hade man strulat till det med decimalerna, vilket innebar att en gallon bensin istället gick lös för 34 cent per gallon, motsvarande 60 öre per liter. Det rapporterar nyhetsbyrån AP. I bensintokiga USA blev stämningen i det närmaste euforisk. Kassören på bensinstationen kunde inte för sitt liv förstå den plötsliga feststämningen. Uppskattningsvis mellan 30 och 40 personen tankade både bilar och dunkar proppfulla med billig bensin.
– Folk bara kom, och det gick fort, uppgav den ansvarige mackanställde JP Raval till nyhetsbyrån AP.
– Det var fullt av folk, som på en marknad, fortsatte han. Efter en och en halv timma tog bensinfesten slut, när decimalfelet rättades till.

Jackstöld

Blir du på lite avigvägar erbjuden att köpa en märkesjacka de närmaste veckorna är risken stor att den kommer från gårdagsnattens stöld från Intersport i Valbo utanför Gävle.Ett 80-tal jackor värda upp till 6 000 kronor styck, fick tjuvarna med sig innan de försvann vid 2.15-tiden. Detta skriver Arbetarbladet.

Kungen vill jaga varg

Kungen uttrycker sig vitt och brett igen. Häromdagen sa han att han kan tänka sig tillåta jakt på varg.

Inte kanon i Bofors

Inom loppet av tio månader har hockeytränaren Magnus Arvedson fått sparken. Först fick han det från Mora i elitserien, i går fick han samma besked från hockeyallsvenska Bofors. Inte direkt kanonläge längre.

Varg dödade hund

Jo, så har det hänt igen, det som förmodligen får jägarkåren att hävda att jakten på varg, etc, ska ökas. En hund dödades på söndagsmorgonen under jakt i skogarna runt Färila. Visst är det tråkigt för hundägaren, men vem fasen skulle inte ta för sig om ett "smörgåsbord" passerade nosen på en?

35 jobb till Ljusdal

Har du pronblem med din Lexmarkskrivare? Då är sanolikheten stor att du i framtiden hamnar hos deras supportavdelning i Ljusdal. Där har nämligen Teleperformance placerat företagets support.

Idioter

Två våldtäkter är anmälda i Söderhamn inom en kort tidsrymd. Vad är det för idioter som ger sig på försvarslösa kvinnor nattetid?

Abort

I katolska Spanien ses det inte med blida ögon på dem som nyttjar en holländsk båt för att göra bort. Så här ligger det till: I Spanien är abort förbjudet, men lagens långa arm kan inte nå dem som hoppar på den holländska båten i spansk hamn och sedan följer med ut på internationellt vatten och där genomför ingreppet.

Albinojakt

I afrikanska landet Burnundi pågår just nu en jakt på - albinos. Kropparna säljs sedan för upp till fyra miljoner kronor styck till bland annat Tanzania. Där används kroppsdelarna för att locka fram - guld ur gruvor och för att få de stora fiskarna med guld i magen att nappa på krokarna.
Man häpnar, men det gick alldeles uppenbarligen att läsa i Hälsingetidningarna i dag.

Ont om hockeyfolk

Det grymtas en del från en del elitserieklubbar i hockey över att det är ont om folk på läktarna. Men vad fan tror de. Det kostar i runda slängar 200 spänn att kolla hockey och det är 55 omgångar. Folk har inte råd.

Regnställ

Satte på mig ett klassiskt regnställ i morse och trotsade regnet åp en entimmespromenad i Söderalaskogen. Jäkligt skönt. Rekommenderas.

Konkurser

Tio svenska golfbanor har gått i konkurs hittills i år. Golfboomen har avtagit och verkligheten har kommit i fatt golfindustrin som levt lite i det blå en tid. Visst är det trist att banor konkar men samtidigt är det skönt att färre slår hejvilt på banorna. Risken att bli träffad av en boll blev alltmer överhängande när det var som trängst på banorna.

Krisland

"Den ekonomiska krisen gör Island till ett billigt resmål. Drömmer du om att besöka Island så är det nu du ska packa resväskan. Island har aldrig varit billigare. Den aktuella finanskrisen på den Nordatlantiska ön för med sig att svenska turister får upp till 40 procent mer för pengarna än vad de fick vid samma tidspunkt för ett år sen. Island som länge varit ett relativt dyrt turistland, har nu blivit Nordens billigaste resmål."
Så skriver Islands turistråd. Därmed är det väl ungefär lika dyrt som i Sverige eftersom det var svindyrt på Island för ett år sedan.

A-kassan

Är det någon som är förvånad att folk går med i a-kassan igen?

Dyr autograf

Det sägs att konstnären Picasso alltid betalade med check när han åt på restaurang. Ingen löste in checken eftersom autografen ansågs ha ett så högt värde att den vida överträffade måltidens värde.

Choklad

Priset på choklad kommer att gå upp. Orsak: kakaopriset höjs. Hittills i år har råvarupriset gått upp med i runda slängar sju procent. Läge att bunkra tycker somliga, läge att bara köpa god och kakaostinn choklad vid speciella tillfällen, och inte som vardagströst, tycker andra. Vad tycker du?

Bra eller dåligt?

Är det bra eller dåligt att bensinpriset är under tolv kronor och det lägsta under året?

S vs M

Politikerdebatterna avlöser varandra redan i halvtid av mandatperioden. Häftigt! Hur ska det inte se ut om ett år och ett och ett halvt år? Redan nu, klockan 9 i SVT2, fortsätter debatten mellan Fredrik Reinfeldt och Mona Sahlin.

Tyst

Nyhetschefen är fortsatt tyst om HV71. I går fick de kliva på bussen i Karlstad och resa hem till Jönköping med noll poäng i bagaget. Vissa Färjestadsvinster är skönare än andra.

F1

Jag lägger inte ner energi på att kolla F1-loppen på tv från världens alla hörn, men jag lägger gärna ner energi på Viasat som gick ut med att en ny kanal, Viasat Motor, på bekostnad av TV6 skulle visa de två sista F1-loppen i årets serie. Hur sluga får man vara? Tack och lov reagerade så många människor på det ultrakapitalistiska tillvägagångssättet att kanalen backade och faktiskt kommer att visa de sista loppen i den kanal som visat de första 16 f1-loppen.

Hallå Bergsjö

Vad är det som händer uppe i Bergsjö? Konstnären som fått klartecken för att hans fiolspelande hälsingebock skulle få pryda bygden har plötsligt tagit tillbaka sitt verk. Kritiken från byborna har tagit sådana proportioner att hans familj har drabbats.
Men hallå, bergsjöbor, varför kan inte en konstnärs tolkning få vara i fred? Varför kan inte ett konstnärligt uttryck få stå för sig? Det var ju inget anstötligt, det vara bara ovana vid konst.
Hoppas och tror jag. För oavsett vad det blir före konstnärligt föremål däruppe så kommer de som blandar ihop äpplen och päron, kulturpengar och vårdpengar etc, att göra sina röster hörda, och oavsett vilket föremål det blir kommer somliga att tycka att det är illa. För att de är ovana. Hoppas och tror jag.
Låt konstnärerna komma till tals!

Dopade finnar

En finsk TV-kanal avslöjade på söndagskvällen att skidåkaren Jari Isometsä erbjöds 1,6 miljoner kronor för att själv ta på sig dopningdhärvan i samband med Lahtis-VM 2001. På det sättet, skriver langd.se som refererar nyheten, skulle förbundet och de övriga åkarna klara sig undan.
Det skulle väl kunna kallas för att ha rejält moraliskt bakhalt.

Tränarpress

Frölundas hockeytränare, Ulf Dahlén, togs till sjukhus efter 2-8 mot Luleå. Det ger en hel del på bankkontot att vara elitserietränare, men det kostar uppenbarligen en del, något man får betala med hälsan.

Naturens under

Minst 60 gäss hade tröttnat på nattfrosten och analkande vinter och styrde söderut i ett imponerande v-format fågelsträck. Behövdes inga gps-navigatorer när naturens under visade sig.

Sverige-Portugal ...

... befarar jag att det slutar 0-3.

Svart

Cyklar strax hemåt i mörkret med pannlampa, cykellykta, vantar och mössa. Hösten är härligt mörk och blöt.

Chefen

Chefen, ni vet han som nollade mig i tenniscomebacken för ett par veckor sedan, gjorde det samma i dag. 6-0, 6-0 är knäckande, men jag ska ta ett game inom kort. Återkommer när det är gjort.

Väg till USA

En man fick möjlighet att önska sig vad han ville av Gud fader. Han önskade sig en motorväg över Atlanten till USA.
- Ja, sa Gud fader, det blir lite väl svårt att uppfylla. Du skulle inte kunna tänka dig att önska något annat som är lite enklare att genomföra.
- Hmm? funderade mannen. Det skulle vara att mitt fjärde äktenskap blir lyckat och inte går samma väg som de tre tidigare.
- Eeeh ... sa Gud fader. Hur många filer vill du ha på motorvägen till USA?

Cityfesten inställd

Cityfesten i Gävle ställs in nästa år, skriver Arbetarbladet. Jag kommer att sakna den lika mycket - som en spark på smalbenet.

Djurmisshandel

En bonde har misskött sina djur så till den grad att ett av djuren låg halvdött och ett annat halvt om halvt uppätet på gården i Ljusdals kommun, skriver Ljusdals Posten. Man häpnar, men inser att det är personliga tragedier bakom den typen av händelser.

Gubbdagis

Etableringen av det blivande gubbdagiset i Hudiksvall, Clas Ohlson, verkar dra ut på tiden - om den ens blir av. Ombyggnationen av de tilltänkta lokalerna är för kostsamma och därför kan inte Classe flytta in.

Olsson till DIF?

Rykten gör gällande att Gefle IF:s tränare Pelle Olsson tränar Djurgården nästa år och i så fall förmodligen komemr att leda Johan Oremo. Crazy Season är igång.

Köttfarsen

ICA Maxi-butiken i Nacka var ju affären där köttfärsen packades om och såldes nästa dag igen. Nu åtalas två anställda för brott mot livsmedelslagen. Man undrar om butiksägaren klarar sig utan åtal?

Ingen jakt

Naturvårdsverket avslog på tisdagen Jägareförbundet i Gävleborgs ansökan om utökad björnjakt. Det låter bra.

Ting

På Island har man Allting, i Norge har man Storting men i Sverige har vi ingenting.

Hälsocentral

Svenska fotbollslandslaget är rena sjukstugan och är lika välbefolkad som en svensk hälsocentral en måndagmorgon i november. Nu är det läge för dem som inte har fasta positioner i laget att visa att de räcker till.

Motorola

Jag har en Motorola som bara går och går och går. Det tycks inte kunna bli några fel på den amerikansktillverkade mobiltelefonen. Därför är det med viss sorg jag får läsa att företaget håller på att lägga ner mobiltelefonverksamheten i Sverige.

Lider med Team Hudik

Jag lider med damfotbollen i Hälsingland i allmänhet och den i Team Hudik i synnerhet. För tredje eller fjärde året på raken stupar man i kvalspelet till division 1-fotbollen. Jag lider med dem och med föreningen som jag fått förmånen att bevaka vid flera tillfällen.

Broberg AB

Nu går det att teckna aktier i bandylaget Broberg. Som värmlänning kan jag omöjligt göra det. Men Boltic, då, undrar någon? Även om hjärtat vill teckna aktier där säger förnuftet att det är vansinnigt.

Förseningskassan

Förseningskassan, eller Försäkringskassan som de officiellt heter, satsar 15 miljoner kronor på en reklamkampanj, samtidigt som bortemot 100 000 svenskar inte får den ersättning de är berättigade till. Eeeh...?

Is

Det var IS PÅ BILRUTAN när jag var ute nyss! Huvaligen. Dags att börja rota fram vinterdäck och isskrapan. Innan man hittar den senare är det apotekskortet som gäller, eller möjligen ett cd-fodral.

Middlesbrough

Laget som knappt går att uttala och är lika pålitligt som en indisk färja har ställt till det på tipskupongen ännu en gång. 1-0 borta mot Wigan och så var det kört igen.

Klack ska du ha, Zlatan

VIlket urläckert klackmål Zlatan Ibrahimovic gjorde i serie A-fotbollen mot Bologna i söndags. Det är mer sånt fotbollspubliken vill se och inte en massa terränglöpande brottartyper som drar i tröjor och kapar motståndarna längs med fotknölarna.

Såg ett UFO

Jag såg ett oidentifierbart föremål på himlen klockan 11.00 på lördagen. Sambon talade om för mig att det var solen.

379 åskådare

Jag är ledsen att behöva säga det, min skånska kollega Mats Hansson på Hudiksvalls Tidning, men Limhamn/Bunkeflo lockade ynka 379 åskådare i superettanmötet mot Brommapojkarna. Lika bra om skåningarna får respass, det är för många lag på för liten yta i Skåne.

Basket

Tänk när Uppsala basket ska presenteras av speakern: Giedrius Jankaukas och Mindauga Budzinauskas heter två namn i laguppställningen.
Lättare skrivet än sagt.

Cirkus i Stockholm

I morse låg tunnelbanetrafiken nere i Stockholm i närmare två timmar eftersom - har vi hört det förut? - det var något signalfel. Det är så skönt att slippa Stockholm och i stället bo i Hälsingland. Här är det max punktering på cykeln och motvind när man ska trampa till jobbet.

Idioter

Fram till sista september i år har SOS alarm i Gävleborgs län tagit emot 68 000 samtal från 112-numret, skriver Hudiksvalls Tidning. Av dem är runt 40 procent rena vansinnesringningarna och har inte ett dugg att göra med SOS. Det är fyllskallar som ringer och det är idioter som har slut på pengarna på mobilen och därför ringer SOS - för att bli kopplad till än den ena, än den andra.
Nollor.

Gefle

I morgon slår Gefle Ljungskile och ser till att det finns åtminstone ett Norrlandslag i allsvenskan 2009. För tänk dig en serie där nordligaste laget håller till i Solna i norra Stockholm och heter AIK? Nej, det vill vi inte vara med om. Sundsvall, då? Nej, jag tror inte Sören Åkeby-effekten inträffar.

Kattastrof

En kvinna i Tierp kan bli av med sina elva katter eftersom rummet katterna vistas i har för hög halt av ammoniak, berättar Arbetarbladet. Elva katter i ett rum... det är väl några för mycket oavsett ammonikahalt.

Scientologer

SVT när den är som bäst igen. Uppdrag Granskning synade Scientologerna. Flera svenska kommuner betalar indirekt pengar till den humbug deras verksamhet är. De gör det genom att betala för kurser som hålls av ett företag som, visar det sig, har kopplingar till scientologerna. Beklämmande av kommunerna att inte ha koll på vad pengarna går till, men också uselt av scientologerna att tydligare presentera att de är iblandade. Se reprisen.

Bandykyrkan

De mindre bandyelefanterna dansar i bandykyrkan i Edsbyn kommande helg. Det betyder allsvenska lag och P19-lag, bland annat det svenska P19-landslaget. Kryp in i kyrkan och undan ösregnet och kolla på det näst bästa Sverige har i bandy.

Nordanstig

Hälsinglands nordligaste kommun har fått bannor för att man inte ger kulturen tillräckligt med slantar. Nu ändrar man på det efter att kommunfullmäktige sagt ja till en staty i form av en fiolspelande hälsingebock. Inget överraskande grepp, men ändå. Lika lite överraskande var det att somliga fullmäktigeledamöter var tveksamma till projektet.
De hade väl hellre sett en rondell.

Språkkunskaper

Barnbarnet säger "... jestad" och så gör han tummarna upp när han ser mig. Det betyder att han är Färjestadssupporter.
Från ett års ålder.

Färjestad

Snart har Färjestad passerat alla lagen och ligger i toppen på elitserien i hockey. Där kommer det att ligga tills de vinner SM-tecknet i vår.

Tyst nyhetschef

Nyhetschefen, ni vet han som brukar skrävla om elitseriehockeylaget HV71, är fortsatt märkbart tyst. Kan det bero på att Jönköpingslaget ligger i toppen på elitserien - endast om man vänder på tidningen?

Världens konflikter

Världens konflikter heter ett genialt tv-program i SVT. I går genomlyste den initierade programledaren Jonas Magnusson den komplicerade Balkanhistorien. I blickpunkten var Kosovo, denna fysiskt och psykiskt våldtagna före detta Jugoslavien-del. Han benade isär konflikten på ett urmärkt sätt och lät en flykting från Kosovo komma till tals under programmets gång.
Programmet saluför sig med orden att man "vill beskriva konfliktens historia. Hur allt började och vad som ledde fram till dagens situation".
Precis det gör det. Tre program återstår. Se dem. Tisdagar kl 20.30.

RSS 2.0